Λεμονόπιτα

Υλικά:
Για τη ζύμη:
-1 ½ φλιτζ. Αλεύρι
-80 γρ. Βιτάμ
-50 γρ. Νερό
-½ κουτ. γλ. Αλάτι
Για τη κρέμα:
-1 ½ φλιτζ. Ζάχαρη
-½ φλιτζ. Corn Flour

-¼ κουτ. γλ. Αλάτι
-1 ½ φλιτζ. ζεστό Νερό
-6 κρόκοι Αυγών
-¼ φλιτζ. Βούτυρο
-4 κουτ. γλ. Ξύσμα Λεμονιού
-2/3 φλιτζ. Χυμό Λεμόνιου
Για τη μαρέγκα:
-4 ασπράδια
-½ φλιτζ. Ζάχαρη
-Βανίλια

Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
-Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νερό και το βιτάμ. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και ανοίγουμε μια στρογγυλή ζύμη. Την απλώνουμε στο ταψάκι ή στη ταρτιέρα. Τρυπάμε με ένα πηρούνι όλη την επιφάνεια της. Ψήνουμε τη ζύμη στους 200 ° για 10 -12 λεπτά.

Για τη κρέμα:
-Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε πρώτα τη ζάχαρη, το αλάτι και το corn flour. Προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, χτυπημένους ελαφρά και λίγο αλάτι.
-Προς το τέλος ρίχνουμε το βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσέξτε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη μαρέγκα:
-Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα άσπρο αφράτο μείγμα. Ρίχνουμε και τη βανίλια για το άρωμα της. Πάντα κάνουμε τη μαρέγκα τελευταία γιατί αν την αφήσουμε πολύ ώρα θα πέσει και θα χαλάσει η αφράτη υφή της.

Προσοχή: Ακόμα και το παραμικρό υπόλειμμα κρόκου ή λίπος να υπάρχει μέσα στα ασπράδια η μαρεγκα δε θα φουσκώσει ποτέ!

Σύνθεση:
-Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τη τάρτα, μία στρώση κρέμας και από πάνω τη μαρέγκα. Τη βάζουμε για 10 λεπτά στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.
-Κάνουμε αφηρημένα σχήματα στην επιφάνεια της μαρεγκας με ένα κουταλάκι.Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 210 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πηγή:cocineraperfecta.blogspot.gr