Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Σεφουκλωτή από την Νάξο!

Για τη γέμιση:
-1 κιλό σέφουκλα ( χόρτα σέσκουλα)
-2 ξερά κρεμμύδια
-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
-1 ματσάκι άνηθο
-1 ματσάκι μάραθο
-Αλάτι και πιπέρι
-1 φλυτζάνι ρύζι

-200 γρ ελαιόλαδο
-1 ½ φλυτζάνι σταφίδες – εγώ τις παρέλειψα

Για τη ζύμη:
-1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
-2 κουταλιές ξύδι
-2 κουταλάκια αλάτι
-200 γρ γιαούρτι πλήρες
-3 κουταλιές μπέικιν
-2 ½ φλυτζάνια νερό

Εκτέλεση:
-Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σέσκουλα.  Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
-Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το μάραθο.
-Χοντροκόβουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια.
-Σε φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τα σέσκουλα, τον άνηθο και το μάραθο, αλάτι και πιπέρι και σωτάρουμε για 7-8΄.
-Προσθέτουμε το ρύζι (και αν θέλουμε τις σταφίδες),
-ανακατεύουμε λίγο πάνω στη φωτιά και τη σβήνουμε.
-Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν.
-Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
-Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε.  Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
-Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο αλεύρι ακόμα
-Ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 φύλλα,
-στρώνουμε το ένα σε λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε το μίγμα,
-σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45΄ περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσει καλά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Πηγή: bettyscuisine.blogspot.com