Κρεατόσουπα Μυρωδάτη συνταγή για τις κρύες ημέρες

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κιλό στήθος αρνιού
  • Σέλινο
  • Μαϊντανό
  • Φύλλο δάφνης
  • Ελάχιστο θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 καρότα κομμένα σε φετάκια
  • 2 πράσα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κουσκούς
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρέας και το σκεπάζετε με νερό.
  2. Όταν αρχίσει να βράζει, το στραγγίζετε.
  3. Το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα με 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό και με ένα δεματάκι από αρωματικά χόρτα: Σέλινο, μαϊντανό, φύλλο δάφνης και θυμάρι.
  4. Το βράζετε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια το βγάζετε από το ζωμό του και το στραγγίζετε.
  5. Σοτάρετε με το βούτυρο τα καρότα, τα πράσα και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Τα σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοψηθούν με το βούτυρο για 15 λεπτά.
  6. Προσθέτετε το ζωμό κρέατος και το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε τη σούπα για 15 λεπτά.
  7. Προσθέτετε το κουσκούς και το κρέας, αφού αφαιρέσετε πέτσες και κόκαλα και το κόψετε σε μικρά κομμάτια.
  8. Αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμη και σερβίρετε.http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων