15 Συμβουλές για νέα κουτάβια!

Το νέο σας κουτάβι είναι στο σπίτι! Διαβάστε 15 απλές συμβουλές που θα ωφελήσουν το σκύλο σας για ολόκληρη τη ζωή του! Μην ξεχνάτε ότι οι πρώτες μέρες της κοινής ζωής είναι από τις πιο σημαντικές για την μελλοντική συμπεριφορά του!


1) Βγείτε έξω αγκαλιά με το σκύλο σας για να γνωρίσει νέες μυρωδιές και νέες εικόνες από την ασφάλεια της αγκαλιά σας.
2) Σταδιακά γνωρίστε του τις νέες εμπειρίες και μην το πιέζετε.
3) Συνηθίστε το κουταβάκι σας από μικρό στους χειρισμούς με τα χέρια σαν να το εξέταζε ο κτηνίατρος, σε πόδια, σώμα, στόμα, ουρά, νύχια, αυτιά κλπ. βάλτε το σκύλο πάνω στο πλυντήριο και κάνετε ότι τον εξετάζετε.
4) Επισκεφθείτε τον κτηνίατρο πριν πάτε για το πρώτο εμβόλιο , πηγαίνετε και πείτε στον γιατρό να του δώσει μία λιχουδιά να το χαϊδέψει και φύγετε.
5 ) Η συμπεριφορά σας προς το σκύλο θα πρέπει να είναι ίδια από όλα τα μέλη της οικογενείας.
6) Η είσοδος και η έξοδος από το σπίτι θα πρέπει να γίνεται ήρεμα χωρίς σχεδόν καθόλου σημασία προς το σκύλο, αυτό αποτρέπει από το να αγχώνεται ο σκύλος για το πότε θα έρθετε και πότε θα φύγετε.
7) Πηγαίνετε να δείτε το σκύλο σας όταν είναι ήρεμος και δεν κλαίει, αν πηγαίνετε όταν κλαίει , τότε θα κλαίει για να του δώσετε σημασία (εκτός αν κλαίει για να πάει τουαλέτα).


8) Διαμορφώστε μία καθημερινή ρουτίνα για το κουτάβι σας, στα σκυλιά αρέσει η ρουτίνα και έτσι δεν αγχώνονται για το πότε θα πάνε βόλτα, πότε θα φάνε κλπ.
9)Πηγαίνετε το κουτάβι στο χώρο που θέλετε να κάνει την ανάγκη του, με το που ξυπνήσει, μόλις πιεί νερό, μετά το φαγητό, μετά από έντονο παιχνίδι και πριν κοιμηθεί. Μόλις κάνει την ανάγκη του το επιβραβεύουμε με πολλά μπράβο και λιχουδιές.
10) Είναι καλό να εισάγετε το κουτάβι σε διάφορους ήχους.
11) Το κουταβάκι σας χρειάζεται ξεκούραση και ηρεμία, μην το αφήνεται να παίζει όλη μέρα, χρειάζεται να βάζετε και stop στο παιχνίδι ιδιαίτερα αν δεν ηρεμεί και είναι συνέχεια σε ένταση.
12) Το κουταβάκι σας θα πρέπει να συναντήσει πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους όσο μεγαλώνει.


13) Βάλτε στο πάρκο του να γνωρίσει αντικείμενα καινούρια, όπως ομπρέλες κουτιά κλπ.
14) Μπορείτε να χρησιμοποιείτε έξυπνα παιχνίδια για να το απασχολείται όταν λείπετε από το σπίτι.
15) Τέλος μην φωνάζετε ή χτυπάτε ποτέ το κουταβάκι σας (θα το κάνατε στο ανθρώπινο μωρό σας;) γιατί εκτός του ότι δεν καταλαβαίνει γιατί του φωνάζετε μπορεί να το το δει και ως προσοχή.
Χτυπώντας το κουταβάκι σας εκτός από ζημιά που μπορεί να προκαλέσετε, μπορεί να δημιουργήσετε μελλοντική επιθετικότητα ή φοβία προς εσάς και κατά επέκταση στους ανθρώπους.govastileto.gr