Καρπενήσι, ορεινή εξόρμηση κάτω από ελατοσκέπαστες κορυφές

Προορισμός για όλον τον χρόνο, με κάθε εποχή να έχει τα δικά της χαρίσματα, είναι το Καρπενήσι. Σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας, η φύση στάθηκε ιδιαίτερα γενναιόδωρη, «προικίζοντάς» τη με άφθονο πράσινο και εικόνες που θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής.
Χτισμένο στους πρόποδες της νοτιοδυτικής πλευράς
του Βελουχίου, σε υψόμετρο 960 μέτρων, είναι το μοναδικό αστικό κέντρο του νομού. Η γραφική πρωτεύουσα της Ευρυτανίας κινείται στους δικούς της ρυθμούς και προσελκύει πολλούς επισκέπτες, που την επιλέγουν για τα αξιοθέατα, τα καλά ξενοδοχεία και την ευχάριστη καθημερινότητά της. Και, φυσικά, για την τοποθεσία της.
Ειδικά τον χειμώνα, το Καρπενήσι τα έχει όλα: υπέροχα τοπία, βουνά με ελατοσκέπαστες κορυφές, φαράγγια και ορμητικά ποτάμια, όμορφα χωριά και μοναστήρια με μεγάλη ιστορία αλλά και επιλογές για χειμερινά σπορ. Οι λάτρεις του σκι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το χιόνι στο χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι.
Κάντε μια βόλτα στους όμορφους οικισμούς, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε χαρακτηριστικά δείγματα της παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής. Αναμμένα τζάκια, ορεινά τοπία, φιλόξενοι άνθρωποι, πλούσια φύση, καλό φαγητό, μαγευτικές εικόνες, όλα αυτά είναι το γοητευτικό Καρπενήσι. Ένας εξαιρετικός χειμερινός προορισμός.
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙwww.newsbeast.gr/