Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα πιπεριάς

Υλικά για 4 άτομα

Για μπριζολάκια
  • 6 χοιρινά μπριζολάκια
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη σος
  • 1/4 φλιτζανιού τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψητές
  • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1/4 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι              

    Εκτέλεση

    Για τη σος
  • Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε το επάνω μέρος και τους σπόρους. Τις ψήνουμε στο φούρνο.
  • Αφού έχουν ψηθεί τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το πολτοποιημένο σκόρδο, το μπούκοβο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι και το αλάτι και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  • Σταδιακά ενώ χτυπάμε προσθέτουμε λίγο - λίγο το ελαιόλαδο. Η σος είναι έτοιμη και καλό είναι μέχρι να σερβίρουμε τα μπριζολάκια να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο.
Για τα μπριζολάκια
  1. Τα χοιρινά μπριζολάκια θα τα ψήσουμε σε σχάρα. Εξυπηρετικό θα είναι να έχουμε μια μικρή μεταλλική σχάρα την οποία θα τοποθετήσουμε μέσα σε ταψί.
  2. Επίσης επειδή τα μπριζολάκια θα στάξουν λίπος στο ταψί, για να μην κολλήσει, μπορούμε να ρίξουμε μισό ποτήρι νερό στον πάτο του σκεύους.
  3. Πριν αρχίσουμε την προεργασία για τα μπριζολάκια ανάβουμε το φούρνο για να έχει προθερμανθεί ή φροντίζουμε να είναι έτοιμη η φωτιά αν τα ψήσουμε στα κάρβουνα.
  4. Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ ολόκληρα. Τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε.
  5. Βάζουμε τα χοιρινά μπριζολάκια στη σχάρα για να τα ψήσουμε. Στα 15 λεπτά τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και βάζουμε στη σχάρα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψήνουμε άλλα 15 λεπτά.
  6. Ελέγχουμε αν τα μπριζολάκια είναι έτοιμα ανοίγοντας με τη βοήθεια ενός μαχαιριού το κρέας σε ένα σημείο και βλέποντας ότι δεν έχει αίμα και δεν είναι ροζ.
  7. Αν τα ψήσουμε στα κάρβουνα θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος από κάθε πλευρά γύρω στα 6 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη σος.   www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων