Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Κοτόπουλο με κάσιους και κάρυ

Υλικά για 2 άτομα

  • 700 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κουτάλια της σούπας κάρυ, σε σκόνη
  • 1 γεμάτο κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 50 γραμμάρια κάσιους, ανάλατα, ολόκληρα
  • 8 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι            

    Εκτέλεση

  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους μεγέθους μπουκιάς.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει καλά, βάζουμε το κοτόπουλο και το λάδι.
  • Σοτάρουμε τους κύβους του πουλερικού γυρνώντας τους απ’ όλες τις πλευρές, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρυ και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 8-10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και το κοτόπουλο να έχει γίνει μέχρι το κέντρο.
  • Κόβουμε ένα κομμάτι για να δούμε αν είναι έτοιμο, αν είναι ροζέ στο εσωτερικό του, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ελάχιστα λεπτά.
  • Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και 1 λεπτό προτού κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τα κάσιους. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. www.newsbeast.gr