Tips για τα ταξίδια με τον τετράποδο φίλος σας

Για να μη βρεθείτε λοιπόν και σεις μπροστά σε περίεργες ή δυσάρεστες εκπλήξεις όταν ταξιδεύετε είτε με αυτοκίνητο, είτε με τρένο, είτε με αεροπλάνο μαζί με το ζωάκι σας, σιγουρευτείτε πως έχετε φροντίσει για όλα τα παρακάτω:


- Πριν κλείσετε ξενοδοχείο επιβεβαιώστε πως είναι pet friendly.

- Αν εκεί που πάτε θα σας φιλοξενήσουν, θυμηθείτε πως δεν είναι δεδομένο ότι θα θέλουν να φιλοξενήσουν και το ζωάκι σας στο σπίτι τους. Ενημερώστε τους και ζητήστε την άδειά τους για να το φέρετε μαζί σας.

- Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, ενημερωθείτε για τους όρους και τις απαιτήσεις της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας πριν κλείσετε εισιτήρια.

- Δεν ξεχνάτε ποτέ να του φοράτε το κολάρο του με τα στοιχεία σας καθαρογραμμένα σε ελληνικά και αγγλικά. Αν έχετε φροντίσει να έχει και τσιπάκι ακόμα καλύτερα!



- Να έχετε μαζί σας πάντα ένα ειδικό πιατάκι για το φαγητό και το νερό του μικρού σας φίλου. Εντόπισα κάτι απίστευτα travel bowls στο Amazon, μούρλια!

- Αν το ζωάκι σας έχει κάποιο αγαπημένο παιχνίδι ή πετσετάκι/μαξιλαράκι κτλ, μην ξεχάσετε να το φέρετε μαζί σας στο ταξίδι σας. Είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να νιώθει άνετα και οικεία και τι καλύτερο από ένα αξεσουάρ το οποίο γνωρίζει καλά; Αποφεύγονται έτσι τα γαυγίσματα και οι στιγμές έντασης.

-Ξηρά τροφή, νερό, μπισκοτάκια για παιχνίδι είναι τόσο απαραίτητα όσο και το διαβατήριό του εάν πηγαίνετε παρέα ταξίδι εκτός Ελλάδας.

-Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, μία εβδομάδα πριν το ταξίδι φροντίστε να βάζετε καθημερινά το ζωάκι σας μέσα σε αυτό και να πηγαίνετε μαζί του μικρές βόλτες ώστε να συνηθίσει τους ήχους και το χώρο και να είναι έτοιμο για το μεγάλο ταξίδι.

-Όπως εσείς έχετε ανάγκη για μια στάση είτε για καφέ είτε για τουαλέτα το ίδιο ισχύει και για το ζωάκι σας. Προαποφασίστε τα σημεία που θα κάνετε στάση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και για τους 2 σας!

-Όσο κοντά σας ή μακριά σας βρίσκεται το ζωάκι σας, μην ξεχνάτε πως χρειάζεται να του μιλάτε για να νιώθει κοντά του την παρουσία σας και να είναι ήρεμο!


Πηγή: savoirville.gr