Κουνέλι στιφάδο.Παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή με υπέροχη γεύση

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες (ενάμιση κιλό)
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 κούπα του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 καρότα
  • λίγο ξίδι
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι               

    Εκτέλεση

  • Το προηγούμενο βράδυ βάζετε σε μια λεκάνη ίση ποσότητα σε ξίδι και νερό και στη συνέχεια ρίξε μέσα το κουνέλι, αφού το έχετε κόψει πρώτα σε μερίδες.
  • Το αφήνετε να μαριναριστεί για 6-7 ώρες περίπου και μετά το στραγγίζετε πολύ καλά.
  • Ρίχνετε σε τηγάνι την μισή ποσότητα του λαδιού και αφού σοτάρετε τις μερίδες τις ρίχνετε στην κατσαρόλα.
  • Στη συνέχεια προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τα καρότα, το κρασί και όλα τα μπαχαρικά, ένα φλιτζάνι νερό, τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και το υπόλοιπο λάδι.
  • Αφήνετε να βράσει για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να μείνει με πολύ λίγη σάλτσα.   www.newsbeast.gr