Κουνέλι στιφάδο.Παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή με υπέροχη γεύση

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες (ενάμιση κιλό)
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 κούπα του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 καρότα
  • λίγο ξίδι
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι               

    Εκτέλεση

  • Το προηγούμενο βράδυ βάζετε σε μια λεκάνη ίση ποσότητα σε ξίδι και νερό και στη συνέχεια ρίξε μέσα το κουνέλι, αφού το έχετε κόψει πρώτα σε μερίδες.
  • Το αφήνετε να μαριναριστεί για 6-7 ώρες περίπου και μετά το στραγγίζετε πολύ καλά.
  • Ρίχνετε σε τηγάνι την μισή ποσότητα του λαδιού και αφού σοτάρετε τις μερίδες τις ρίχνετε στην κατσαρόλα.
  • Στη συνέχεια προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τα καρότα, το κρασί και όλα τα μπαχαρικά, ένα φλιτζάνι νερό, τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και το υπόλοιπο λάδι.
  • Αφήνετε να βράσει για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να μείνει με πολύ λίγη σάλτσα.   www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων