Ένα κουταβάκι για τα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή των δώρων.. ειδικά τα παιδιά έχουν την τιμητική τους. Γονείς, παππούδες, νονοί, θείοι και θείες.. όλοι αυτή την εποχή προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους και, φυσικά, όμορφα δώρα! Παιχνίδια, βιβλία, ρουχάκια και αξεσουάρ είναι κλασικές επιλογές.
Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, τα γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη έχουν εμπλουτιστεί και με πιο σύγχρονα αιτήματα, όπως κινητά τηλέφωνα, παιχνίδια για κονσόλες και .. φυσικά τάμπλετ!

Και αν θεωρείτε ότι ένα αδερφάκι δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνεται στη λίστα του Αγίου των Χριστουγέννων.. τότε πώς σας φαίνεται ένα κουτάβι ως δώρο;

Κι όμως, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, τα κουτάβια αποτελούν μια πολύ συχνή και δημοφιλή επιλογή όταν γίνεται λόγος για χριστουγεννιάτικα δώρα. Ακόμα κι αν δεν το ζητήσει το ίδιο το παιδί σας, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί στο κατώφλι σας χωρίς κάποια προειδοποίηση ως δώρο από κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Εννοείται ότι η εικόνα είναι σχεδόν ιδανική.. ένα γυαλιστερό και όμορφο κουτάβι με έναν κόκκινο φιόγκο! Ποιος θα έλεγε όχι; Μάλλον κανένας. Γι’ αυτό και όταν ένα κουταβάκι προσφέρεται ως δώρο για τα Χριστούγεννα δεν επιστρέφεται. Λίγο το γιορτινό κλίμα και το πνεύμα των Χριστουγέννων, λίγο το βλέμμα του κουταβιού και.. πολύ η γκρίνια των παιδιών μας, μας κάνουν να καλοδεχτούμε το δώρο χωρίς να αναλογιστούμε την επόμενη μέρα.. Και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η επόμενη μέρα είναι που μετράει!



Γιατί το δώρο αυτό μόλις το ξετυλίξουμε δεν μπορούμε να το βάλουμε στο κουτί του και να το χρησιμοποιήσουμε όταν θα έχουμε διάθεση.. Απαιτεί την προσοχή και τη φροντίδα μας. Έτσι, όταν συνειδητοποιήσουμε τις απαιτήσεις που συνεπάγεται το «δώρο» μας αρχίζουμε να το μετανιώνουμε και θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων και αδέσποτων σκύλων έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Η μεγαλύτερη αύξηση του θλιβερού αυτού ποσοστού παρατηρείται την περίοδο μετά τα Χριστούγεννα, όπως αποδεικνύουν πορίσματα ερευνών.

Δυστυχώς, η χώρα μας δεν κατάφερε να ξεφύγει από το γενικό αυτό κανόνα καθώς επισημαίνουν όλες οι φιλοζωικές οργανώσεις και τα σωματεία. Αξίζει να επισημάνουμε ότι πολλά από τα σκυλιά που τριγυρίζουν σήμερα εξαθλιωμένα στους δρόμους εμφανίστηκαν κάποια Χριστούγεννα τυλιγμένα όμορφα ως δώρα..



Γι’ αυτό, αν είστε παππούδες, θείοι, νονοί ή.. ερωτευμένοι και θέλετε να κάνετε ένα πρωτότυπο δώρο για τα Χριστούγεννα μην το κάνετε αν δεν έχετε συνεννοηθεί πρώτα με τους ενδιαφερόμενους! Καλό θα ήταν να αποφύγετε μια τέτοια έκπληξη γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι ευχάριστη! Κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει τον κατάλληλο χρόνο να προετοιμαστεί για τις αλλαγές που θα φέρει το νέο μέλος στην καθημερινότητά της και να υποδεχτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κουταβάκι!

Βέβαια, σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε να σας αποθαρρύνουμε από την απόκτηση ενός σκύλου!
Είναι μια μοναδική εμπειρία και μια πολύ πρωτότυπη και τρυφερή ιδέα για τους αγαπημένους σας!
Έτσι, όταν βεβαιωθείτε ότι το σκυλάκι που θέλετε να δωρίσετε είναι πραγματικά ευπρόσδεκτο και θα έχει τη φροντίδα που χρειάζεται τότε μπορείτε να επισκεφτείτε μια φιλοζωική μαζί με τον παραλήπτη του δώρου σας και να τον αφήσετε να επιλέξει το νέο του συντροφάκι! Εάν έχετε ήδη επιλέξει το «δωράκι» θα ήταν καλό να συνοδεύσετε το δώρο σας με την κάρτα ενός εκπαιδευτή ώστε να κάνετε τη ζωή του παραλήπτη σας πιο ευχάριστη! Και μην ξεχνάτε.. εσείς που θα δωρίσετε το σκυλάκι είστε τυπικά ο «νονός» του.. άρα έχετε και κάποιες υποχρεώσεις απέναντί του και οφείλετε να αναλάβετε ενεργό ρόλο στη φροντίδα του!


Πηγή: woofland.gr