Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Κέικ με σταφίδες και καρύδια.Αφράτο και μυρωδάτο, ιδανικό για το πρωινό

Υλικά για 6 άτομα

  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας κανελογαρίφαλα σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπεικιν πάουντερ
  • 2 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθιές
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα             

    Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε ίσα - ίσα.
  • Το βάζουμε σε λεκάνη και κάνουμε στο κέντρο μια γουβίτσα. Καίμε σε τηγανάκι το λάδι και το ρίχνουμε στο αλεύρι.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε τις σταφίδες, τις σκουπίζουμε καλά και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  • Προσθέτουμε στο αλεύρι τις σταφίδες, τη ζάχαρη, τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, τα κανελογαρίφαλα, και τέλος τη σόδα διαλυμένη στο χυμό των πορτοκαλιών.
  • Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να γίνουν ένας πηχτός χυλός, ρίχνουμε σε λαδωμένη φόρμα ή ταψάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα.
  • Μόλις ψηθεί το πασπαλίζουμε με αχνοζάχαρη και λίγη κανέλα.    www.newsbeast.gr