Νωρίτερα τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ το 2018...Σε έξι δόσεις η αποπληρωμή

Νωρίτερα θα έρθουν το 2018 τα ειδοποιητήρια της εφορίας για τον ΕΝΦΙΑ, με...

την πληρωμή να γίνεται σε έξι δόσεις.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΠΟΙΚ τα «ραβασάκια» για τον φόρο στα ακίνητα θα τα λάβουν οι πολίτες τον Ιούνιο, αντί του Αυγούστου. Πάντως, ο στόχος για τις εισπράξεις δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε και το 2018.

Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Real, εντός της ημέρες θα προκηρυχθούν οι θέσεις εκτιμητών, που θα προχωρήσουν άμεσα στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων σε όλη τη χώρα, τιμές οι οποίες θα οριστικοποιηθούν μετά τη διασταύρωσή τους με τα στοιχεία των τραπεζών.

Το σχέδιο για την δημιουργία επιτροπών παραπέμπεται για την επόμενη χρονιά, λόγω έλλειψης χρόνου. Στόχος είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο. Σε ερώτηση, τι θα γίνει αν από την αναπροσαρμογή προκύψουν αυξήσεις στις φθηνές περιοχές και μειώσεις στις ακριβές, η υφυπουργός επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα αλλάξουν αντίστοιχα οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ασθενέστεροι και να μην ευνοηθούν οι έχοντες.

Μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να είναι έτοιμες και ψηφισμένες από τη Βουλή οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και το αργότερο μέχρι τον Μάιο να έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα προκειμένου να παρουσιαστούν στους θεσμούς τα νέα σχέδια για τον ΕΝΦΙΑ...


newpost.gr