Κλαφουτί με μήλα.Γαλλική τάρτα που θα λατρέψετε

Υλικά για 2 άτομα

  • βούτυρο όσο θέλετε
  • 5 μήλα καθαρισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
  • 1 κούπα θρυμματισμένα καρύδια
  • 1 πρέζα αλάτι                  

    Εκτέλεση

  • Στο πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τα καθαρισμένα μήλα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τρία αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα, αλάτι, τα καρύδια, τη βανίλια τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστος χυλός.
  • Ρίχνουμε τον χυλό πάνω απ' τα φρούτα και ανακινούμε λίγο. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
  • Αφού ψηθεί βγάζουμε απ' τον φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει, θα δείτε ότι η ζύμη θα πέσει τότε είναι έτοιμο να την κόψετε. newsbeast.gr