Πώς μπορώ να αποτρέψω την κατάθλιψη των Χριστουγέννων;

Το πρόβλημα με τα Χριστούγεννα είναι ότι δημιουργούν πολλές προσδοκίες, τα καταστήματα είναι γεμάτα από κόσμο, στολίδια και δώρα, τα περιοδικά είναι πλημμυρισμένα από λαμπερούς,
καλοντυμένους ανθρώπους που διασκεδάζουν σε διάφορα πάρτι ή από οικογένειες σε υπέροχα σπίτια που ανοίγουν δώρα κάτω από μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα ή κάθονται γύρω από ένα τραπέζι τρώγοντας ό,τι πιο εκλεκτό υπάρχει.

Η πραγματικότητα, όμως, για την πλειοψηφία των ανθρώπων, είναι διαφορετική. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν περνούν τον Δεκέμβριο γυρνώντας από πάρτι σε πάρτι, πολλοί το μόνο που κάνουν είναι να πηγαίνουν για ένα ποτό σε φίλους χωρίς ποτέ να χρειάζεται να ντύνονται εντυπωσιακά. Και η μέρα των Χριστουγέννων είναι συχνά μια ολοκληρωτική απογοήτευση, χωρίς κανείς να αισθάνεται την μαγεία ή κάτι διαφορετικό, όπως υποτίθεται.

Έτσι αν κανείς δεν έχει μία μεγάλη οικογένεια (ή δεν έχει καλές σχέσεις με την οικογένειά του) ή είναι μόνος, ή έχει πρόσφατα χωρίσει ή έχει χάσει τη δουλειά του, τότε τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι πραγματικά άθλια.

Όλοι όσοι, όμως αισθάνονται έτσι για τα Χριστούγεννα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι, λένε οι ειδικοί. Αν τα Χριστούγεννα σας κάνουν να αισθάνεστε λύπη, τότε προσπαθήστε να απομακρυνθείτε από αυτό. Κάντε ένα ταξίδι σε μία χώρα που δεν είναι τόσο «χριστουγεννιάτικη» ή μια εκδρομή στην ύπαιθρο. govastileto.gr