Μπισκότα με κακάο και λευκή σοκολάτα

Υλικά:

800 γρ. αλεύρι
80 γρ. κακάο
3 αβγά
400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

600 γρ. σοκολάτα λευκή

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από την λευκή σοκολάτα) μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών και με ένα κουπ-πατ, σε σχήματα που θέλουμε, κόβουμε τα μπισκότα.

Τα τοποθετούμε στο ταψάκι του φούρνου και τα ψήνουμε στους 160-170°C από 12-15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν-μαρί.

Ανακατεύουμε τη σοκολάτα εκτός μπεν-μαρί, (φροντίζουμε η κουτάλα να φτάνει μέχρι τα τοιχώματα της κατσαρόλας για να μην σχηματιστεί κρούστα), για να κρυώσει γύρω στους 30°C.

Βουτάμε σ’ αυτήν το μισό από κάθε μπισκότο και τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.   govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων