Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

Χοιρινές μπριζόλες με λευκό κρασί και φασκόμηλο

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
  • 12 φύλλα φασκόμηλου
  • ελαιόλαδο               

    Εκτέλεση

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τις χοιρινές μπριζόλες με απορροφητικό χαρτί. Αφήνετε 1 ώρα εκτός ψυγείο για να ξεπαγώσουν πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα.
  • Στη συνέχεια αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και ζεσταίνετε.
  • Ρίχνετε τις μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές για περίπου 3 λεπτά την πλευρά.
  • Έπειτα σβήνετε με λευκό κρασί. Προσθέστε το βούτυρο, το σκόρδο, την κάπαρη και τα φύλλα φασκόμηλου. Χαμηλώνετε την εστία στο μέτριο.
  • Μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά με κλειστό καπάκι. Αφαιρέστε τις  μπριζόλες απ' το τηγάνι και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 8-10 λεπτά.
  • Σερβίρετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα από λευκό κρασί, φύλλα φασκόμηλου και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.     www.newsbeast.gr