Σοκολατάκια με δαμάσκηνο και ξηρούς καρπούς

Υλικά:

200 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
200 γρ. αμύγδαλο ή φουντούκι

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 ml ρούμι, κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας
αμύγδαλο ή φουντούκι σκόνη ή σουσάμι ή ό,τι άλλο θέλετε για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:


Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα στο ρούμι για 1 ώρα (μέχρι μία μέρα).Ο χρόνος εξαρτάται και από τα ίδια τα δαμάσκηνα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

1. Απλώνουμε τα αμύγδαλα ή φουντούκια σε ένα ταψί και καβουρδίζουμε για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα πού και πού για να μην καούν.

2. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα.

3. Βάζουμε τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

4. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) και ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει,

6. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο από το μείγμα στο χέρι μας και φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες, σε μέγεθος ενός μεγάλου φουντουκιού.

7. Απλώνουμε σκόνη αμυγδάλου, σκόνη φουντουκιού ή σουσάμι σε ένα πιάτο και κυλάμε πάνω κάθε τρουφάκι για να καλυφτεί παντού εξωτερικά.

8. Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο να σφίξουν. govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το νέο «πράσινο ξέπλυμα»

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Γύρω από τα 1,60 ευρώ για πρόβειο και 1 στο γίδινο η νέα βάση τιμών

Διεθνή καριέρα για το ρεβίθι βλέπει μία νέα γεωπόνος

Ρωσικά ΜΜΕ: Τεμπέλα η Ελλάδα «τιμωρεί» τους ρώσους τουρίστες που πάνε στην Τουρκία

ζώδια Η Αφροδίτη σε εξάγωνο με τον Δία

Το ζήσαμε κι αυτό...ο Σταύρος Θεοδωράκης ετοίμασε εκπομπή για τον εαυτό του

Στεγαστική κρίση σε εξέλιξη...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων