Μπισκότα με μήλο και καρύδια

Υλικά για 4 άτομα

  • 100 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό
  • 60 γραμμάρια γάλα φρέσκο
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1 βανίλια
  • 5 γραμμάρια μαγειρική σόδα
  • 1 μήλο (περίπου 120 γραμμάρια, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο)
  • 60 γραμμάρια καρύδια, ψιλοτριμμένα                

    Εκτέλεση

  • Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα προς δυνατή για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά, έως ότου το μείγμα γίνει λείο.
  • Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, προσθέτουμε λίγο- λίγο το γάλα και σταδιακά το αλεύρι, την κανέλα, τη βανίλια και τη σόδα.
  • Μετά από 2 λεπτά, σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το μήλο και το καρύδι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και με ένα κουτάλι παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και αφού το πλάθουμε στρογγυλό και το πατικώνουμε το βάζουμε στο ταψί. (Το μέγεθος εξαρτάται απτό πόσο μεγάλα ή μικρά τα θέλουμε.)
  • Προσέχουμε να αφήσουμε απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 20 λεπτά.          www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων