Μπισκότα με μήλο και καρύδια

Υλικά για 4 άτομα

  • 100 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό
  • 60 γραμμάρια γάλα φρέσκο
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1 βανίλια
  • 5 γραμμάρια μαγειρική σόδα
  • 1 μήλο (περίπου 120 γραμμάρια, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο)
  • 60 γραμμάρια καρύδια, ψιλοτριμμένα                

    Εκτέλεση

  • Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα προς δυνατή για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά, έως ότου το μείγμα γίνει λείο.
  • Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, προσθέτουμε λίγο- λίγο το γάλα και σταδιακά το αλεύρι, την κανέλα, τη βανίλια και τη σόδα.
  • Μετά από 2 λεπτά, σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το μήλο και το καρύδι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και με ένα κουτάλι παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και αφού το πλάθουμε στρογγυλό και το πατικώνουμε το βάζουμε στο ταψί. (Το μέγεθος εξαρτάται απτό πόσο μεγάλα ή μικρά τα θέλουμε.)
  • Προσέχουμε να αφήσουμε απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 20 λεπτά.          www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων