Γεμιστοί κολοκυθοανθοί με ρύζι και μυρωδικά

Υλικά για 6 άτομα

  • 20-25 κολοκυθοανθούς
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό
  • βασιλικό
  • δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ κούπα τσαγιού ελαιόλαδο  

    Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τα 2/3 από το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι, σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
  • Στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς. Προσθέτετε 1 1/2 φλιτζάνι νερό και αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να ελαττωθεί το νερό στο ελάχιστο.
  • Προσθέτετε αλατοπίπερο και τα αρωματικά, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.
  • Γεμίζετε τους κολοκυθοανθούς από 1 κουταλιά της σούπας με το ρύζι (μη γεμίζετε παραπάνω τους κολοκυθοανθούς διότι θα φουσκώσουν κατά το μαγείρεμα).
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και κλείνετε τους ανθούς στρίβοντας τους.
  • Τοποθετήστε τους μέσα στην κατσαρόλα κοντά τον έναν στον άλλο. Προσθέστε το ζεστό νερό μέχρι να τους καλύψει και τέλος τους σκεπάζετε με ένα βαρύ πιάτο. Τους βάζετε σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά.       www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Βουλγαρία: Το πρώτο ποταμόπλοιο που κινείται με υδρογόνο και ηλιακή ενέργεια

ΛΑΡΚΟ: Τα υπέρογκα πρόστιμα που «τρέχουν» και ο γόρδιος δεσμός της ιδιωτικοποίησης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων