Έρχεται πολικό ψύχος-Υπό το μηδέν το θερμόμετρο

Μέχρι το πρωί, τοπικά θα υπάρχουν πυκνές χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της Ανατολικής Χαλκιδικής, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ για σήμερα (19/12).           
                

 Οι άνεμοι θα είναι από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.   Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο. Παγετός θα σημειωθεί στα Κεντρικά και Βόρεια Ηπειρωτικά, που κατά τόπους στα Βόρεια θα είναι ισχυρός νωρίς το πρωί.   

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ: 

Μακεδονία, Θράκη   Καιρός: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονομένες καιταιγίδες. Τοπικά θα υπάρχουν πυκνές χιονοπτώσεις το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο περί τα 200 με 300 μέρεα που δεν είναι κοντά στη θάλασσα. Εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα.

Στα υπόλοιπα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στην κεντρική και Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους ισχυρός νωρίς το πρωί. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος   Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονομένες καταιγίδες. Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα Βόρεια θα είναι 2 με 3 και στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί στα Βόρεια Ηπειρωτικά και θα είναι κατά τόπους ισχυρός νωρίς το πρωί. 

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος   Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τοπικά στα Βόρεια ημιορεινά. Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα Βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη   Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Άνεμοι: Δυτικοί Βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα   Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και έως το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από Βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα Βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Αττική   Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα Βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς κελσίου. 
Θεσσαλονίκη   Καιρός: Τοπικές νεφώσεις Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 7 βαθμούς κελσίου. Παγετός τις πρωινές ώρες.    

Πηγή: www.parapolitika.gr