Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας.Με πλούσια γέμιση μυρωδικών και φέτας

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
  • 800 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 350 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι              

    Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίζουμε τη σχάρα στη μέση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξηρό κρεμμύδι και το σπανάκι χοντροκομμένο.
  • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια και τη ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του. Λίγο πριν βγάλουμε το τηγάνι από την εστία, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Βγάζουμε το τηγάνι από την εστία, αφήνουμε να μειωθεί η θερμοκρασία και συμπληρώνουμε με τον ψιλοκομμένο μάραθο ανακατεύοντας καλά
  • Παίρνουμε ένα ταψί, αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε τα πρώτα τέσσερα φύλλα κρούστας λαδώνοντας τις ενδιάμεσες στρώσεις μία - μία.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνουμε καλά και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας λαδώνοντας ενδιάμεσα.
  • Για το τέλος κόβουμε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 περίπου λεπτά.    www.newsbeast.gr