Κουραμπιέδες με καρύδα

Υλικά:

2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φυτίνη ή φρέσκο βούτυρο

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
2 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
1 φλιτζάνι νερό καρύδας
1/2 φίτζάνι τριμμένη καρύδα
1 κ.γ μαγειρική σόδα

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες, το αμύγδαλο και το αλεύρι

Χτυπάμε καλά τα υλικά για να γίνει ένα ομοιογενές υλικό και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ηρεμήσει

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά μπαλάκια, τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στους 180oC

Αφού ψηθούν τους απλώνουμε σε μια πιατέλα ή ταψάκι και τους ραντίζουμε ζεστούς με το νερό καρύδας. Θα σε βοηθήσει να βάλεις το νερό σε ένα πιστολάκι ψεκασμού νερού

Αφού τραβήξουν λίγο, κυλάμε τα κουραμπιεδάκια στην τριμμένη καρύδα.    govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων