Απορρίφθηκε το αίτημα να «παγώσουν» οι πλειστηριασμοί...

Απέρριψε το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας την αίτηση που κατέθεσε συμβολαιογράφος Λαυρίου με την...

οποία ζητούσε να «παγώσει» η απόφαση της τελευταίας επαναληπτικής γενικής συνέλευσης (27.11.2017) του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου με την οποία ανεστάλη η αποχή που είχαν αποφασίσει από τους πλειστηριασμούς έως 31 Δεκεμβρίου 2017.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν (343/2017) πως οι ισχυρισμοί της συμβολαιογράφου Ελένης Καραγεωργοπούλου, η οποία εκπροσωπήθηκε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, περί διεξαγωγής πλειστηριασμών με αδιαφανή τρόπο δεν στοιχειοθετεί λόγο χορήγησης της αναστολής, αφού δεν προκύπτει ότι προκαλείται σ΄ αυτήν ανεπανόρθωτη βλάβη, αλλά ούτε στοιχειοθετείται τέτοιος λόγος από την μελλοντική διενέργεια πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία.

Άλλωστε, σημειώνουν, όποιος ενδιαφερόμενος πολίτης έχει έννομο συμφέρον να αμφισβητήσει τη νομιμότητα συγκεκριμένου πλειστηριασμού μπορεί να προσφύγει ενώπιον της δικαιοσύνης. Επιπλέον, οι δικαστές απορρίπτουν ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς για τον τρόπο σύγκληση της γενικής συνέλευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία αίτηση ακύρωσης της συμβολαιογράφου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου την 5η Οκτωβρίου 2018.

newsbeast.gr