Ερευνα του ΕΒΕΑ: Απαίτηση των εργαζομένων η αύξηση των μισθών

Οριακή βελτίωση παρουσιάζει το κλίμα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία, με τους περισσότερους πάντως να εξακολουθούν να βλέπουν τα πράγματα «μαύρα»
Σχεδόν καθολικό αίτημα των πολιτών..
αποτελούν η αύξηση των μισθών, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους στους ζωτικούς τομείς Παιδείας, Υγείας και ασφάλειας, αλλά και η ενίσχυση των επενδύσεων στη χώρα.

Οπως αποκαλύπτει έρευνα της εταιρίας Pulse για λογαριασμό του ΕΒΕΑ, το 69% των ερωτηθέντων δεν βλέπει στοιχεία βελτίωσης των προσωπικών του οικονομικών μετά το τέλος των Μνημονίων, ενώ μόλις τρεις στους 10 βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο, για να πετύχει η Ελλάδα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα σε βαθιές αλλαγές, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών, η βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης, της Παιδείας, αλλά και να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη των πολιτών που βρέθηκαν να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Οι αποτυπώσεις της έρευνας αποδεικνύουν ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια της ύφεσης και των Μνημονίων έχουν αφήσει βαθιά τα σημάδια τους στην κοινωνία και την οικονομία» σημείωσε ο κ. Μίχαλος.

Β. Παπ.

δημοκρατια