Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγριεύει ο καιρός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Αγριεύει ο καιρός σε όλη τη χώρα καθώς έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας.
Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
 
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα). Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα). Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 03 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονιά στα ορεινά, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 01 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία στα υπόλοιπα κυρίως θαλάσσια παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 03 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 07 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις απογευματινές ώρες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 07 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.



Ζάκυνθος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Μέρος 2
Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 14-12-2018
Γενικά χαρακτηριστικά – προειδοποιήσεις
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, ενώ πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.