Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα ζώδια και η μοναξιά

ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός είναι σαν ένα ανήμερο θηρίο, που αν το βάλεις σε ένα κλουβί θα λυσσάξει… Θέλει να νιώθει ελεύθερος και όταν τα όρια σε μία σχέση γίνονται στενά, τότε αρχίζει να επαναστατεί και να διεκδικεί την ελευθερία του! Σπάνια αισθάνεται μοναξιά, γι’ αυτό και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να περνά μία μεγάλη περίοδο της ζωής του δίχως ερωτικό σύντροφο! Η βασική αιτία λοιπόν, που επιλέγει να περάσει μία μοναχική περίοδο,
είναι ότι δεν επιθυμεί να έχει καμία είδους δέσμευση, νιώθει πώς δεν έχει την ωριμότητα ή και το κέφι να περιοριστεί, αλλά και να αφοσιωθεί σε έναν σύντροφο. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι ο Κριός, είναι από την φύση του αρκετά ανεξάρτητος!

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος δεν τα πάει καλά με την μοναξιά, θέλει να έχει το αποκούμπι του, τη σχέση του και τη συναισθηματική του ασφάλεια. Τις περιόδους λοιπόν που αποφασίζει να μείνει μόνος του και που δεν τον συγκινεί κάποιο άτομο για να ξεκινήσει μία νέα σχέση, είναι όταν έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, δεν βρίσκει κάτι το ουσιαστικό στις νέες γνωριμίες που κάνει, έχει την καρδιά του κλειδωμένη με λουκέτο και προτιμά να είναι μόνος του, πολύ απλά γιατί έχει το πείσμα ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να ερωτευτεί, αλλά και την καχυποψία ότι κανείς δεν είναι απόλυτα ειλικρινής απέναντί του!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος δεν αισθάνεται ποτέ μοναξιά, ακόμα και αν έχει καιρό να κάνει μία σταθερή σχέση! Του αρέσει η συναισθηματική ελευθερία και δεν τα πάει καλά με τις δεσμεύσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κάνει σταθερούς ερωτικούς δεσμούς. Τις περιόδους που αποφασίζει να μην ξεκινήσει μία αποκλειστική σχέση και που προτιμά να είναι μόνος του, είναι όταν δεν έχει βρει ένα άτομο που να τον εκφράζει επικοινωνιακά. Επιπλέον, διανύει μοναχική περίοδο, όταν ο ίδιος αισθάνεται ότι θέλει να αποκτήσει νέες εμπειρίες, να γνωρίσει νέους ανθρώπους, να φλερτάρει και να παίξει, χωρίς να χρειαστεί να δώσει λόγο σε κανέναν!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ένας Καρκίνος ποτέ δεν θα παραδεχτεί ότι του αρέσει η μοναξιά, η αλήθεια είναι όμως ότι πολλές φορές στην διάρκεια της ζωής του την επιδιώκει, αλλά και την απολαμβάνει. Ο πιο σπουδαίος λόγος για τον οποίο ένας Καρκίνος βιώνει περίοδο μοναξιάς, είναι το γεγονός ότι δεν έχει ξεπεράσει έναν έρωτα του παρελθόντος. Μπορεί να μείνει και για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνος του, δίχως ερωτικό ταίρι, απλά γιατί μπορεί να περιμένει την «επιστροφή» μίας σχέσης από τα παλιά, ή πολύ απλά, επειδή η καρδιά του έχει ακόμα συναισθήματα, πίκρα ή και απωθημένα, για έναν έρωτα που πέρασε, αλλά και έληξε άδοξα! Κάθε Καρκίνος θέλει τον χρόνο του για να μπορέσει να βάλει τελεία και παύλα στο παρελθόν του, προκειμένου να ξεπεράσει τη μοναξιά του και να κάνει μία νέα αρχή!

ΛΕΩΝ
Η μοναξιά δεν ταιριάζει στον Λέοντα, ο οποίος ό,τι και να συμβαίνει στην αισθηματική του ζωή, θέλει να είναι ερωτευμένος αλλά και αρεστός! Τις περιόδους που δεν παίζει κάτι στην αισθηματική του ζωή και που επιλέγει να μην διατηρεί μία σχέση, είναι όταν αισθάνεται ότι δεν μπορεί να βιώσει έντονα συναισθήματα για έναν άνθρωπο. Ένας Λέοντας διώχνει μακριά την μοναξιά, μονάχα όταν είναι ερωτευμένος! Όταν δεν έχει υπάρξει ένα άτομο, το οποίο θα του ξυπνήσει τα δυνατά συναισθήματα του έρωτα και του ενθουσιασμού! Υπάρχουν κάποιες φάσεις στη ζωή του Λέοντα, που θέλει να είναι μόνος του πολύ απλά γιατί επιθυμεί να φλερτάρει και να επιβεβαιωθεί, χωρίς να δεσμευτεί συναισθηματικά! Σε εκείνες τις περιόδους μπορεί να μην διατηρεί σχέση, να είναι μοναχικός και να αρκείται στο φλερτ και στο ερωτικό παιχνίδι, απλά για να ανεβάζει το «εγώ» του!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν έχει ο Παρθένος με την μοναξιά, ίσα-ίσα που την χαίρεται, την απολαμβάνει, αλλά και την επιδιώκει! Μπορεί μέσα του να σκέφτεται και να επιθυμεί να κάνει μία σταθερή σχέση, όμως αν δεν βρει το άτομο που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές, προτιμά να είναι μόνος του! Έτσι λοιπόν, ένας Παρθένος περνά περιόδους μοναξιάς, όταν δεν έχει βρεθεί κάτι αξιόλογο το οποίο να έχει καλές προοπτικές. Επιπλέον, επιδιώκει να είναι μόνος του, όταν οι προτεραιότητες της ζωής του, του επιβάλουν να αφήσει σε δεύτερη μοίρα τα αισθηματικά του. Όταν ένας Παρθένος, έχει βάλει στόχο να διαπρέψει στη δουλειά του και να ανέβει οικονομικά, δεν μπορεί να σκεφτεί τους έρωτες, μέχρι να καταφέρει να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει!

ΖΥΓΟΣ
Όταν βιώνει μοναχική περίοδο ένας Ζυγός, είναι δυστυχισμένος! Δεν μπορεί ούτε στιγμή χωρίς να έχει ένα ερωτικό ενδιαφέρον, έναν σύντροφο ή ένα φλερτ! Σπάνια λοιπόν θα τον δεις να βιώνει μοναχική περίοδο. Είναι ο άνθρωπος που θα συμβιβαστεί με μία σχέση που δεν τον καλύπτει, απλά και μόνο επειδή θέλει με κάτι να ασχολείται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βιώνει μοναξιά… Εξάλλου, πιο μόνος μπορεί να νιώθεις όταν είσαι μαζί με έναν άνθρωπο που δεν σε καλύπτει, παρά από το να μην έχεις κάποια σχέση! Ο Ζυγός λοιπόν, ποτέ του δεν πρόκειται να μείνει δίχως ερωτικό ταίρι, αλλά θα νιώθει μοναξιά, αν δεν έχει βρει τον σύντροφο που θα του δοθεί ολοκληρωτικά και θα του προσφέρει την συναισθηματική σιγουριά και δοτικότητα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Επιδιώκει την μοναξιά και του αρέσει να περνά περιόδους, που στην αισθηματική του ζωή δεν παίζει κάτι. Ο Σκορπιός είναι ή του ύψους ή του βάθους… τη μία θα κάνει απανωτές σχέσεις, την άλλη θα αφοσιωθεί σε έναν μόνιμο ερωτικό δεσμό και στην πορεία θα πάρει την απόφαση να ρίξει αυλαία και να μείνει μόνος του! Ο λόγος που παίρνει την απόφαση να περάσει μοναχική περίοδο, είναι πολύ απλά γιατί κουράστηκε, βαρέθηκε και εξαντλήθηκε από μία αισθηματική σχέση, που πέρασε από τη ζωή του και τον σημάδεψε! Άλλες πάλι φορές, ο Σκορπιός προτιμά να μένει δίχως ερωτικό δεσμό, γιατί θέλει να απολαύσει νέες σεξουαλικές εμπειρίες και ξέρει ότι δεν μπορεί να παραμείνει πιστός! Σε κάθε περίπτωση όμως, όταν ένας Σκορπιός βιώνει την μοναξιά, είναι συνειδητοποιημένος και είναι επιλογή του, μέχρι να νιώσει και πάλι έτοιμος να δοθεί πλήρως σε μία σχέση!

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η μοναξιά είναι μία λέξη που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του Τοξότη και αυτό συμβαίνει επειδή δεν τον ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι μπορεί να μην έχει μία σχέση! Συναισθηματική μοναξιά δεν θα νιώσει αν δεν έχει στο πλευρό του έναν σύντροφο, γιατί νιώθει ότι καλύπτεται από την παρέα, από τους φίλους, από την οικογένεια ή ακόμα και από τα φλερτ, τα οποία πάντα παίζουν στη ζωή του! Ωστόσο, ο Τοξότης θα επιλέξει να περάσει μία μοναχική περίοδο, όταν θα αισθάνεται ότι μία σχέση μπορεί για την ώρα να του είναι βάρος, όταν επιθυμεί να απολαύσει την εργένικη ζωή του και τις εμπειρίες από εφήμερους έρωτες! Κάποια στιγμή στη ζωή του, ο Τοξότης μπορεί να μείνει μόνος του, απλά γιατί είναι ερωτευμένος με έναν άνθρωποι που η σχέση τους είναι αδιέξοδο και ο ίδιος δεν επιθυμεί να κυνηγήσει κάτι νέο!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Δεν είναι και άσχημο για έναν Αιγόκερω να είναι μόνος του, ίσα-ίσα που η μοναξιά του δίνει την αφορμή να σκεφτεί, να σταθεί και πάλι στα πόδια του, προκειμένου στην συνέχεια να κάνει μία ακόμα καλύτερη επιλογή στα αισθηματικά του! Ο λόγος που θα επιλέξει ένας Αιγόκερως την μοναξιά, είναι η απογοήτευση που πήρε από μία σχέση, στην οποία πόνταρε ότι θα έχει καλή εξέλιξη, όμως τα γεγονότα τον διέψευσαν! Άλλες πάλι στιγμές, είναι τόσο απορροφημένος με την καριέρα του, που δεν έχει το κέφι να ξεκινήσει μία σταθερή σχέση, γιατί το μυαλό του είναι δοσμένο στην καταξίωση. Όταν ένας Αιγόκερως, αποφασίσει να αφήσει πίσω την μοναχικότητά του και να ξεκινήσει μία ουσιαστική σχέση, είναι πολύ σημαντικό για αυτόν να τηρούνται κάποιες προδιαγραφές, να είναι η ζωή του σε μία σειρά και το άτομο που έχει επιλέξει να είναι μαζί του, να είναι το σωστό! Ειδάλλως, δεν τον ενοχλεί καθόλου να είναι μόνος!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Σιγά μην κάτσω να σκάσω, αυτή είναι η άποψη του Υδροχόου όταν βιώνει μία μοναχική περίοδο, δίχως έναν έρωτα να του έχει πάρει τα μυαλά! Ένας Υδροχόος απολαμβάνει στο έπακρο τη μοναξιά του, γιατί πολύ απλά γνωρίζει ότι εντελώς ξαφνικά μπορεί να εισβάλει ένας νέος έρωτας στη ζωή του, που θα του ανατρέψει τα πάντα! Γίνεται κατά συνείδηση μοναχικός τύπος, όταν ξέρει ότι για την ώρα έχει χορτάσει από τις σχέσεις και από την συναισθηματική σταθερότητα και αυτό που επιθυμεί είναι μονάχα να ζήσει ελεύθερος, να φλερτάρει, να βρεθεί με κόσμο και να χαρεί την κοινωνική ζωή! Σε κάθε περίπτωση όμως, η μοναχικότητα δεν κρατά πολύ για έναν Υδροχόο, αφού πρώτος αυτός θα φροντίσει να κάνει την ανατροπή και να τους εκπλήξει όλους με τις επιλογές του, ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό!

ΙΧΘΥΣ
Η μοναξιά δεν του αρέσει, δεν του ταιριάζει και την αποφεύγει ο ευαίσθητος και συναισθηματικός Ιχθύς! Δεν κάνει ποτέ την επιλογή να περάσει μία μοναχική περίοδο στην αισθηματική του ζωή, μόνο οι συνθήκες γύρω του θα του επιβάλλουν για ένα διάστημα να είναι μοναχικός! Την περίοδο λοιπόν που θα τον δεις δίχως ερωτικό σύντροφο, είναι όταν στο μυαλό και στην καρδιά του θα έχουν καρφιτσωθεί σκέψεις και συναισθήματα για έναν έρωτα που έχει τελειώσει, αλλά ο ίδιος δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα! Ένας Ιχθύς μπορεί να έχει χωρίσει και να είναι μόνος του, όμως ο ίδιος να μην μπορεί να το χωνέψει ότι το Love Story του έχει λάβει τέλος! Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν θα τον δεις να κλαίγεται, να περιμένει και να ζει με τις ονειροφαντασίες του. www.govastileto.gr/

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Μεγάλες ποσότητες ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης εισάγονται τον τελευταίο καιρό από την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στις λαχαναγορές της χώρας μέσω των Τελωνείων. Αυτές οι ποσότητες από ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης,

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.   

Έξι εκατομμυρίων ετών τα «ανθρώπινα» ίχνη στην Κρήτη;

Αρχαιότερο κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια απ’ ό,τι πιστευόταν μέχρι πρότινος φαίνεται να είναι το πιο παλιό, καταγεγραμμένο ανθρωπόμορφο αποτύπωμα.

Οι Βίκινγκς ανακάλυψαν την Αμερική περίπου 4,5 αιώνες πριν από τον Κολόμβο

Οι Σκανδιναβοί Βίκινγκς είχαν διασχίσει τον Ατλαντικό και είχαν «κατακτήσει» την Αμερική τουλάχιστον από το 1021 μ.Χ., δηλαδή ακριβώς πριν 1.000 χρόνια και περίπου 4,5 αιώνες νωρίτερα από ό,τι την ανακάλυψε ο Κολόμβος.

Τι να κάνετε εάν η γάτα σας νιαουρίζει τη νύχτα

Η γάτα σας νιαουρίζει και σας αφήνει άυπνους όλη τη νύχτα; Πιθανόν κάθε ιδιοκτήτης γάτας το έχει ήδη βιώσει αυτό στο παρελθόν. Τι να κάνουμε αν κάθε βράδυ η γάτα μας δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε;

Τυρί φέτα – Προβληματισμός για τα κρούσματα νοθείας

Μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση βρίσκεται το πλέον εμβληματικό ελληνικό προϊόν, η φέτα. Τα κρούσματα νοθείας που «είδαν το φως της δημοσιότητας» τους τελευταίους μήνες με διακίνηση προϊόντων –

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.

Με τη σάτιρα τα βάζει το ΕΣΡ...

Μετά το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», για εκπομπή του 2016 που αφορούσε τον Σόιμπλε το Ραδιοτηλεοπτικό έβαλε στο στόχαστρο την «Ελληνοφρένεια».....