Οι εντυπωσιακές ομορφιές του Αράχθου

Είναι ο όγδοος μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας και σίγουρα, εκπληκτικής ομορφιάς, με μοναδικές εικόνες να συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό. Ο Άραχθος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Ηπείρου, έχει μήκος περίπου 140 χιλιόμετρα και περιβάλλεται από όμορφα δάση, πηγές με καθαρά νερά, πλατάνια καθώς και εντυπωσιακές, απότομες, βουνοκορφές.

Πρόκειται, για ένα σπάνιο ομορφιάς τοπίο που δύσκολα συναντά κανείς σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το διαπιστώσει κανείς, είναι η κατάβαση με φουσκωτή βάρκα (ράφτινγκ), όπου θα βρεθείτε ανάμεσα σε ονειρικά σκηνικά, που έχει δημιουργήσει η ίδια η φύση.
Ένα από τα πιο επιβλητικά πράγματα στον Άραχθο είναι το φαράγγι με τις πανύψηλες κατακόρυφες ορθοπλαγιές. Ο ποταμός κατευθύνεται νοτιοδυτικά μέσα από φαράγγια που ο ίδιος έχει διανοίξει και εισέρχεται στη μικρή κοιλάδα που σχηματίζεται. Από εκεί φθάνει ανατολικά των Ιωαννίνων και δέχεται τα νερά ενός άλλου ποταμού. Έχει, επίσης, πλούσια ιχθυοπανίδα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων άγριες πέστροφες. Για κάτι που είναι επίσης φημισμένος ο Άραχθος είναι τα τοξωτά γεφύρια του όπως της Άρτας.





www.newsbeast.gr