Κεφτεδάκια φρικασέ

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια


700 γρ κιμά

2 φέτες ψίχα ψωμί

1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα

3 κ.σ.μαϊντανό

1/2 χούφτα τυρί

2 ασπράδια αβγών

από λίγο αλάτι, πιπέρι και δυόσμο

Για την σάλτσα

μέχρι 3 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 φλ. του καφέ ξίδι λευκό

1 φλ. του καφέ γάλα

2 κρόκους

1-2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ μικρά και τα βάζουμε να πάρουν μία βράση με νερό.

Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβράζουμε μέχρι να επιπλέουν, προσθέτοντας ξύδι, λίγο αλάτι και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν, να πιουν το ζουμί τους και να απομείνει τόσο όσο να γίνει η σάλτσα αραιή.

Αφού βράσει η σάλτσα, ρίχνουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια μέσα, προσθέτοντας και λίγο νερό (αν δεν είναι αρκετή η σάλτσα για να τα καλύψει) και τα αφήνουμε να βράσουν δέκα λεπτά περίπου.

Αναμειγνύουμε τους κρόκους με το γάλα και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά.

Τα προσθέτουμε στους κεφτέδες και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.

Σερβίρουμε σε μια βαθειά πιατέλα.                            www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων