Κεφτεδάκια φρικασέ

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια


700 γρ κιμά

2 φέτες ψίχα ψωμί

1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα

3 κ.σ.μαϊντανό

1/2 χούφτα τυρί

2 ασπράδια αβγών

από λίγο αλάτι, πιπέρι και δυόσμο

Για την σάλτσα

μέχρι 3 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 φλ. του καφέ ξίδι λευκό

1 φλ. του καφέ γάλα

2 κρόκους

1-2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ μικρά και τα βάζουμε να πάρουν μία βράση με νερό.

Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβράζουμε μέχρι να επιπλέουν, προσθέτοντας ξύδι, λίγο αλάτι και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν, να πιουν το ζουμί τους και να απομείνει τόσο όσο να γίνει η σάλτσα αραιή.

Αφού βράσει η σάλτσα, ρίχνουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια μέσα, προσθέτοντας και λίγο νερό (αν δεν είναι αρκετή η σάλτσα για να τα καλύψει) και τα αφήνουμε να βράσουν δέκα λεπτά περίπου.

Αναμειγνύουμε τους κρόκους με το γάλα και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά.

Τα προσθέτουμε στους κεφτέδες και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.

Σερβίρουμε σε μια βαθειά πιατέλα.                            www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων