Παραδοσιακές δίπλες.Λαχταριστό και τραγανό γλυκό για τις γιορτές

Υλικά για 6 άτομα

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 5 αβγά
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
Για το σερβίρισμα
  • μέλι
  • καρύδια
  • κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε αρχικά το αλεύρι και κάντε στη μέση μια τρύπα. Εκεί θα ρίξετε τα αβγά, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.
  2. Πάρτε ένα πιρουνάκι και αρχίστε να ανακατεύετε με φορά από μέσα προς τα έξω. Όταν η ζύμη δεν ανακατεύεται άλλο με το πιρούνι, ήρθε η ώρα να ζυμώσετε.
  3. Όσο ζυμώνετε, η ζύμη θα γίνεται όλο και πιο σκληρή. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, κάντε το ζυμάρι ένα κύλινδρο.
  4. Πάρτε ένα μαχαιράκι και κόψτε τη ζύμη σε 5 ίσα μέρη. Στη συνέχεια, τυλίξτε το κάθε μέρος ξεχωριστά με ζελατίνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
  5. Όταν περάσουν οι 2 μέρες βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε το κάθε κομμάτι με πλάστη σε πολύ λεπτό φύλο, περίπου 60 εκ. x 60 εκ.
  6. Αν έχετε το μηχάνημα που ανοίγει τη ζύμη για μακαρόνια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.
  7. Κόψτε τη ζύμη σε μεγάλες ορθογώνιες κάθετε λωρίδες και στη συνέχεια χαράξτε διαγώνιες γραμμές, ώστε να έχετε μικρά τραπέζια.
  8. Ζεστάνετε το λάδι, αλλά όχι να κάψει. Ρίξτε μέσα λίγες δίπλες για να μην κολλήσουν και τηγάνιστέ τες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  9. Μάζεψτέ τις με μια τρυπητή κουτάλια και βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί.
  10. Τις σερβίρετε σε πιατέλα και ρίχνετε από πάνω μέλι, καρύδια και κανέλα.                 www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων