Μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα πιπεριού

Υλικά για 4 άτομα


4 μοσχαρίσιες μπριζόλες κόντρα ή rib - eye
2 κουταλιές ολόκληρους κόκκους πιπεριού
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
50 ml μπράντι
150 ml ζωμός βοδινού
125 ml κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση

Χτυπάτε τους κόκκους του πιπεριού στο γουδί και αλατίζετε τις μπριζόλες καλά.

Πατάτε καλά τις μπριζόλες να πάει το πιπέρι παντού κι από τις δύο πλευρές.

Ζεσταίνετε καλά το τηγάνι πριν βάλετε το λάδι και στη συνέχεια βάζετε τις μπριζόλες (μία - μία αν δεν χωράνε).
Μαγειρεύετε για 2 - 4 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλά θέλετε να έχουν ψηθεί μέσα.

Τις μεταφέρετε σε ζεστά πιάτα και τις αφήνετε να ηρεμήσουν.

Στη συνέχεια φτιάχνετε τη σάλτσα. Όσο είναι ακόμα το τηγάνι στη φωτιά και καίει καλά ρίχνετε με προσοχή το μπράντι ή το κονιάκ για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτετε έπειτα τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος light.

Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και μετά από 2 λεπτά βάζετε τη σάλτσα πάνω στις μπριζόλες.www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων