Υπάρχουν λόγοι για να πας στα Καλάβρυτα

Είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για σύντομες ή μη εξορμήσεις, όλες τις εποχές, αλλά περισσότερο τον χειμώνα. Και δεν είναι δύσκολο να βρούμε τους λόγους για να επισκεφτεί κανείς τα ιστορικά Καλάβρυτα.
Το σπήλαιο των Λιμνών, η μοναδική εμπειρία του Οδοντωτού, το Χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού, η ατελείωτη φυσική ομορφιά τους και τα μνημεία των πιο σημαντικών περιόδων της ελληνικής Ιστορίας,
είναι κάποιοι από τους λόγους.
Η ορεινή αυτή κωμόπολη του Νομού Αχαΐας είναι χτισμένη στις πλαγιές των Αροανίων σε υψόμετρο 735 μέτρων. Το όνομα τους, που μάλλον σημαίνει καλές βρύσες, φαίνεται να το απέκτησαν την εποχή της Φραγκοκρατίας, τον 13ο αιώνα μ.Χ.
Τα Καλάβρυτα υπήρξαν μία από τις περιοχές της Ελλάδας που βίωσαν με τον σκληρότερο τρόπο τα γερμανικά αντίποινα κατά τη διάρκεια της κατοχής, που έμεινε ως η «Σφαγή των Καλαβρύτων» ή «Το Ολοκάυτωμα των Καλαβρύτων». Στον Τόπο της Εκτέλεσης δεσπόζουν ο λευκός σταυρός και η πετρωμένη Καλαβρυτινή Μάνα.
Στην περιοχή των Καλαβρύτων βρίσκεται και το φημισμένο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, που συνδέθηκε όσο κανένα άλλο μέρος, με την Ελληνική Επανάσταση του ’21,  αφού εκεί κηρύχτηκε η επανάσταση από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και τους οπλαρχηγούς της Πελοποννήσου που είχαν συγκεντρωθεί.
Το σίγουρο, λοιπόν, είναι ότι τα Καλάβρυτα και η ευρύτερη περιοχή έχουν να σου προσφέρουν τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα, που σε κάνουν να επιστρέφεις, γι ακόμη μία φορά.







www.newsbeast.gr