Εικόνες σαν καρτ ποστάλ από τα Γιάννενα

Είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και η μεγαλύτερη της Ηπείρου. Όσοι την έχουν επισκεφτεί, θέλουν να πάνε ξανά, ενώ όσοι δεν έχουν πάει ακόμη, έχουν πολλούς λόγους για να ετοιμάσουν το επόμενο ταξίδι. Ιωάννινα, Γιάννενα ή Γιάννινα, όπως και να πεις αυτή την υπέροχη πόλη, είναι από τα μέρη εκείνα, που πρέπει να τα επισκεφτείς, έστω μία φορά στη ζωή σου.
Και να γίνεις μέρος αυτού του θεατρικού σκηνικού, που θυμίζει σε κάθε γωνιά.
Τα Γιάννενα είναι χτισμένα στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας και είναι από τις πόλεις, που τα έχουν όλα: πλούσια ζωή, υπέροχα τοπία, ευχάριστη ατμόσφαιρα, ιστορία αιώνων, σπουδαία παράδοση και πλήθος μνημείων.
Η ολοζώντανη σύγχρονη πόλη αντανακλά σε κάθε γωνιά της τη μεγάλη ιστορία της, ενώ «ορόσημο» των Ιωαννίνων είναι αναμφίβολα η λίμνη Παμβώτιδα. Μην παραλείψετε μια βόλτα στον δρόμο γύρω από τη λίμνη κι αφήστε τα μάτια σας να γεμίσουν εικόνες γαλήνης και ηρεμίας.
Περίπατος ενδείκνυται και σε πολλά μέρη μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά να δίνουν το στίγμα της αρχιτεκτονικής εξέλιξης στην περιοχή. Η ατμόσφαιρα της παλιάς εποχής είναι ακόμα πιο δυνατή στα σοκάκια της παλιάς πόλης αλλά και το κάστρο.
Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε χτίστηκαν τα Γιάννενα αλλά ξέρουμε πως υπήρχε το 528 μΧ, όταν ο Ιουστινιανός αποφάσισε την ανέγερση του κάστρου των Ιωαννίνων. Το όνομα της πόλης πάντως πρωτοεμφανίζεται τον 7ο αιώνα, ενώ την περίοδο της Τουρκοκρατίας τα Γιάννενα ταυτίστηκαν με τον Αλή Πασά και την ιστορία του.
Τα Γιάννενα είναι προορισμός για όλες τις εποχές, που αντανακλώνται στα χρώματα της πλούσιας φύσης της πόλης. Οι γήινες αποχρώσεις του φθινοπώρου θα δώσουν τη θέση τους στο λευκό του χειμώνα, μέχρι να ξαναέρθει η ανοιξιάτικη πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων και η καλοκαιρινή δροσιά.
Λόγω της μακραίωνης ιστορίας, διαθέτουν πολλά σπουδαία αξιοθέατα, που πρέπει να επισκεφτεί κανείς. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψετε μια επίσκεψη στο εκπληκτικό Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, στην περιοχή του Μπιζανίου. Κι επειδή, πρόκειται για μία πραγματικά όμορφη πόλη, σε αυτήν την περίπτωση σίγουρα ισχύει το… «Μια εικόνα, χίλιες λέξεις». Και οι εικόνες που ακολουθούν, θα σας ταξιδέψουν.





www.newsbeast.gr