Μους πορτοκάλι.Ανάλαφρη επιλογή για επιδόρπιο

Υλικά για 4 άτομα

  • 250 ml γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος + 2 φλ. επιπλέον (για σαντιγί)
  • 4 κρόκοι
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • ½ φλ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
  • ½ φλ. ζάχαρη + 1 κουταλιά επιπλέον
  • 6 φύλλα ζελατίνας
  • 6 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε με το μίξερ τα επιπλέον 2 φλιτζάνια κρέμας γάλακτος μέχρι να πήξει σε σαντιγί και την κρατάτε στο ψυγείο.
  2. Βράζετε το γάλα με τη κρέμα γάλακτος χωρίς να τα αφήσετε να κοχλάσουν.
  3. Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού και  προσθέτετε τμηματικά το ζεστό γάλα με την κρέμα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Αδειάζετε το μίγμα πίσω στο κατσαρολάκι, το βάζετε σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει σε κρέμα, χωρίς να το αφήσετε να κοχλάσει.
  5. Στο μεταξύ, μουλιάζετε τα φύλλα της ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Τα στύβετε για να στραγγίσουν, τα ρίχνετε μέσα στο κατσαρολάκι με την κρέμα (όταν το αποσύρετε από τη φωτιά) και τα ανακατεύετε να διαλυθούν.
  7. Ετοιμάζετε μια λεκάνη με παγάκια και παγωμένο νερό.
  8. Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ, το βάζετε μέσα στη λεκάνη και την ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να κρυώσει.
  9. Όταν πάρει τη θερμοκρασία δωματίου, ενσωματώνετε μέσα την σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και ανακατεύετε μέσα το λικέρ.
  10. Βάζετε τη μους σε ένα μπολ, ή την μοιράζετε σε 6 κούπες σαμπάνιας ή μπολ την κρατάτε για 4 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο για να πήξει.
  11. Δέκα περίπου λεπτά πριν σερβίρετε, ανακατεύετε το ξύσμα πορτοκαλιού με την επιπλέον 1 κουταλιά ζάχαρη σε ένα μπολάκι και το κρατάτε στην άκρη.
  12. Πασπαλίζετε την επιφάνεια της μους με το μίγμα και την σερβίρετε.      www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων