Νόστιμο ριζότο με γαρίδες

Υλικά

18 γαρίδες με το κέλυφος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1/8 κ.γ. σκόνη σαφράν

2 κ.σ. λευκό κρασί


Για το ριζότο:


8-10 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 1/3- 3 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο

3 κ.σ. βούτυρο

80 γρ. τυρί παρμεζάνα


Πιπέρι



Εκτέλεση


Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το σκόρδο και το τσιγαρίζετε για 30 δευτερόλεπτα για να πάρει άρωμα το λάδι. Μετά το αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα. Έχετε ήδη αλατοπιπερώσει από κάθε μεριά τις γαρίδες και τις βάζετε στο τηγάνι. Ψήνετε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ, γυρνώντας τις.

Προσθέστε το μαϊντανό, το σαφράν και το κρασί και ανακατεύετε. Παράλληλα ετοιμάζετε το ριζότο. 2 λεπτά πριν ετοιμαστεί το ριζότο ρίχνετε μέσα τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και ανακατεύετε. www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων