Ελιοπιτάκια με παρμεζάνα

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 100-110 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
  • 1-2 κουταλιές παγωμένο νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά (καπνιστή)
  • 30-35 ελιές
  • 50-60 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζετε αρχικά το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, τη μαργαρίνη, το νερό και την πάπρικα.
  2. Ζυμώνετε να ενωθούν τα υλικά και να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Παίρνετε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη, λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της ελιάς.
  4. Πιέζετε το ζυμάρι να ανοίξει.
  5. Βάζετε πάνω την ελιά και κλείνετε γύρω γύρω το ζυμάρι.
  6. Βουτάτε στη συνέχεια τα μπαλάκια στο σουσάμι.
  7. Τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.                 www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων