Ελιοπιτάκια με παρμεζάνα

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 100-110 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
  • 1-2 κουταλιές παγωμένο νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά (καπνιστή)
  • 30-35 ελιές
  • 50-60 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζετε αρχικά το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, τη μαργαρίνη, το νερό και την πάπρικα.
  2. Ζυμώνετε να ενωθούν τα υλικά και να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Παίρνετε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη, λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της ελιάς.
  4. Πιέζετε το ζυμάρι να ανοίξει.
  5. Βάζετε πάνω την ελιά και κλείνετε γύρω γύρω το ζυμάρι.
  6. Βουτάτε στη συνέχεια τα μπαλάκια στο σουσάμι.
  7. Τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.                 www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων