Ελιοπιτάκια με παρμεζάνα

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 100-110 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
  • 1-2 κουταλιές παγωμένο νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά (καπνιστή)
  • 30-35 ελιές
  • 50-60 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζετε αρχικά το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, τη μαργαρίνη, το νερό και την πάπρικα.
  2. Ζυμώνετε να ενωθούν τα υλικά και να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Παίρνετε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη, λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της ελιάς.
  4. Πιέζετε το ζυμάρι να ανοίξει.
  5. Βάζετε πάνω την ελιά και κλείνετε γύρω γύρω το ζυμάρι.
  6. Βουτάτε στη συνέχεια τα μπαλάκια στο σουσάμι.
  7. Τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.                 www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων