Ελιοπιτάκια με παρμεζάνα

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 100-110 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
  • 1-2 κουταλιές παγωμένο νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά (καπνιστή)
  • 30-35 ελιές
  • 50-60 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζετε αρχικά το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, τη μαργαρίνη, το νερό και την πάπρικα.
  2. Ζυμώνετε να ενωθούν τα υλικά και να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Παίρνετε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη, λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της ελιάς.
  4. Πιέζετε το ζυμάρι να ανοίξει.
  5. Βάζετε πάνω την ελιά και κλείνετε γύρω γύρω το ζυμάρι.
  6. Βουτάτε στη συνέχεια τα μπαλάκια στο σουσάμι.
  7. Τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.                 www.newsbeast.gr