Μους καραμέλα.Κρεμώδες και λαχταριστό επιδόρπιο

Υλικά για 6 άτομα

  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 25 γρ. νερό
  • 1 δόση βανίλια
  • 30 γρ. αβγά
  • 60 γρ. κρόκους αβγών
  • 8 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 300 γρ. σαντιγί 35%

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος. Βράζετε το νερό μαζί με τα 150 γρ. ζάχαρης μέχρι να γίνει μια καραμέλα σκούρου χρώματος και σβήνετε με την καυτή κρέμα.
  2. Χτυπάτε σε μπενμαρί τα 100 γρ. ζάχαρης, τη βανίλια, τα αβγά και τους κρόκους μέχρι να ζεσταθούν.
  3. Στη συνέχεια, το τοποθετείτε αμέσως στο μίξερ με το σύρμα και χτυπάτε μέχρι να φουσκώσει.
  4. Προσθέτετε ανακατεύοντας με μία σπάτουλα τα φύλλα ζελατίνης λιωμένα, αφού τα έχετε προηγουμένως μουλιάσει σε κρύο νερό και στραγγίξει.
  5. Τέλος, προσθέτετε τη σάλτσα καραμέλας σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύετε. Σερβίρετε προαιρετικά με λίγη τριμμένη σοκολάτα.                   www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων