Μους καραμέλα.Κρεμώδες και λαχταριστό επιδόρπιο

Υλικά για 6 άτομα

  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 25 γρ. νερό
  • 1 δόση βανίλια
  • 30 γρ. αβγά
  • 60 γρ. κρόκους αβγών
  • 8 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 300 γρ. σαντιγί 35%

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος. Βράζετε το νερό μαζί με τα 150 γρ. ζάχαρης μέχρι να γίνει μια καραμέλα σκούρου χρώματος και σβήνετε με την καυτή κρέμα.
  2. Χτυπάτε σε μπενμαρί τα 100 γρ. ζάχαρης, τη βανίλια, τα αβγά και τους κρόκους μέχρι να ζεσταθούν.
  3. Στη συνέχεια, το τοποθετείτε αμέσως στο μίξερ με το σύρμα και χτυπάτε μέχρι να φουσκώσει.
  4. Προσθέτετε ανακατεύοντας με μία σπάτουλα τα φύλλα ζελατίνης λιωμένα, αφού τα έχετε προηγουμένως μουλιάσει σε κρύο νερό και στραγγίξει.
  5. Τέλος, προσθέτετε τη σάλτσα καραμέλας σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύετε. Σερβίρετε προαιρετικά με λίγη τριμμένη σοκολάτα.                   www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων