Σπανακοτυρόπιτα στριφτή.

Υλικά για 4 άτομα

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
300 γρ. τυρί φέτα
300 γρ. ανθότυρο
1/2 κιλό σπανάκι ζεματισμένο και ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 αβγά
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
1 κρόκο αβγού για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Αρχικά, σε καυτό νερό ζεματίζετε το σπανάκι, σουρώνετε, ψιλοκόβετε και αφήνετε να κρυώσει.

Τρίβετε με τα χέρια τα τυριά ή με ένα πιρούνι σε βαθύ σκεύος.

Χτυπάτε τα αβγά με τον αβγοδάρτη και τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα τυριά.

Προσθέτετε αλάτι κατά βούληση και πιπέρι, ανακατεύετε και προσθέτετε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε καθαρό πάγκο, αλείφετε με λίγο βούτυρο και βάζετε στην άκρη του και κατά μήκος λίγη από την γέμιση.

Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό σφιχτά και το τοποθετείτε κουλουριασμένο στο κέντρο του ταψιού, σαν να φτιάχνετε μια σπείρα.

Βουτυρώνετε και γεμίζετε το επόμενο φύλλο και το βάζετε στο ταψί, τυλίγοντας γύρω από το πρώτο.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση.

Περιχύνετε την πίτα με λίγο ακόμα λιωμένο βούτυρο και την αλείφετε ελαφρά με τον κρόκο του αβγού.
Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς για περίπου 40' ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια της.            govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων