Πανέμορφα χωριά της Ελλάδας ντυμένα στα λευκά

Είναι μικρά ή μεγάλα χωριά της Ελλάδας. Άλλα γνωστά και άλλα λιγότερα γνωστά. Σκαρφαλωμένα στις πλαγιές βουνών ή κρυμμένα σε φαράγγια, που όμως, το χιόνι μπορεί και τα ανακαλύπτει. Και κάθε χειμώνα, τα τυλίγει με το λευκό του μανδύα, προσφέροντας μαγικές εικόνες.

Η Ελλάδα είναι υπέροχη όλες τις εποχές του χρόνου, με τη φύση να βάζει τις δικές της πινελιές, στο εκάστοτε τοπίο. Ο χειμώνας στα ελληνικά χωριά έχει την τιμητική του, τα οποία σίγουρα δεν έχουν να ζηλέψουν από τους ξένους προορισμούς.

Ελάτη Τρικάλων


Δεν είναι τυχαία η ονομασία του. Είναι ένα πανέμορφο χωριό, χωμένο μέσα στα έλατα και χτισμένο αμφιθεατρικά, σε υψόμετρο 950 μ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ορεινό χωριό Τρικάλων, που βρίσκεται στις πλαγιές του Κόζιακα. Μεταξύ άλλων, αποτελεί αγαπημένο προορισμό των σκιέρ, μιας και βρίσκεται κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου.

Μηλιά Μετσόβου


Είναι το χωριό που δεν γνωρίζει από ανεργία. Είναι, όμως, κι ένας τόπος μοναδικά όμορφος. Η Μηλιά είναι ένα από τα βλαχοχώρια της Πίνδου. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 1300 μ., απέχει 12 χλμ από το Μέτσοβο και 65 χλμ. από τα Γιάννενα. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό, με πετρόκτιστα σπίτια και φυσικό κάλλος.

Νυμφαίο Φλώρινας


Είναι ένα από τα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης και αυτό τα λέει, όλα. Το Νυμφαίο, το αρχοντικό αυτό βλαχοχώρι, στις πλαγιές του όρου Βίτσι, είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1350 μ. και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους διατηρητέους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή προορισμό.

Φιδάκια Ευρυτανίας


Ένα από τα ωραιότερα χωριά της Στερεάς Ελλάδα και της Ευρυτανίας, ειδικότερα. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό οικισμό, που απέχει 25 χλμ. από το Καρπενήσι. Είναι ένα πραγματικά ησυχαστήριο, το οποίο απλώνεται σε υψόμετρο 960 μέτρων, προσφέροντας στον επισκέπτη  μία μοναδική θέα προς τα απόκρημνα προβούνια της βόρειας Χελιδόνας και  στη λεκάνη της λίμνης των Κρεμαστών.

Κρυόβρυση Λάρισας


Η θέα που προσφέρει προς το βουνό των 12 θεών, είναι απλά, μοναδική. Η Κρυόβρυση απέχει 29 χλμ. από την Ελασσόνα και είναι χτισμένη στις πλαγιές του Ολύμπου, σε υψόμετρο 1040μ. Πρόκειται για ένα μικρό χωριουδάκι, μόλις 83 κατοίκων, που όμως αποτελεί ιδανικό προορισμό, για όσους αποζητούν την ηρεμία.

Τσεπέλοβο Ζαγοροχώρια


Είναι το «κέντρο του Ζαγορίου». Ένα αρχοντικό κεφαλοχώρι και το μεγαλύτερο του Ζαγορίου. Είναι χτισμένο στα 1.080 μ. υψόμετρο, στις νότιες πλαγιές του όρους Τύμφη ή Γκαμήλα (2.497 μ.). Αποτελεί δημοφιλή προορισμό, ενώ η παραδοσιακή αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με τις ομορφιές της φύσης, προσφέρουν μαγευτικές εικόνες στους επισκέπτες.

Κορυσχάδες Ευρυτανίας


Μόλις 5 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, στο δρόμο προς τον Προυσό βρίσκεται το παραδοσιακό χωριό με τα πανέμορφα πέτρινα σπιτάκια και τα παλιά ανακαινισμένα αρχοντικά. Οι Κορυσχάδες, ένας ιστορικός τόπος, με έντονη δράση στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης, βρίσκονται σε υψόμετρο περίπου 950 μέτρων, έχοντας τριγύρω τα επιβλητικά βουνά της Ευρυτανίας, ενώ παντού ρέουν κρυστάλλινα νερά.                www.newsbeast.gr