Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αρωματοπίπερο ( μπαχάρι)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • Μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα
  •  2 κιλά δαμάσκηνα
  • 3 κομμάτια φλούδα κανέλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό γαρύφαλλα       

    Εκτέλεση

  • Σκεπάζετε τα δαμάσκηνα με κρύο νερό και τα αφήνετε να μείνουν ένα βράδυ.
  • Προσθέτετε τα μπαχαρικά, αφού τα δέσετε σε ένα τουλπάνι και τα βράσετε, σε σιγανή φωτιά για 1 ½ ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να μαλακώσουν.
  • Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και προσθέτετε τη ζάχαρη και το κρασί.
  • Βράζετε για 10 λεπτά και προσθέτετε αν θέλετε αμύγδαλα.   http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων