Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αρωματοπίπερο ( μπαχάρι)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • Μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα
  •  2 κιλά δαμάσκηνα
  • 3 κομμάτια φλούδα κανέλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό γαρύφαλλα       

    Εκτέλεση

  • Σκεπάζετε τα δαμάσκηνα με κρύο νερό και τα αφήνετε να μείνουν ένα βράδυ.
  • Προσθέτετε τα μπαχαρικά, αφού τα δέσετε σε ένα τουλπάνι και τα βράσετε, σε σιγανή φωτιά για 1 ½ ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να μαλακώσουν.
  • Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και προσθέτετε τη ζάχαρη και το κρασί.
  • Βράζετε για 10 λεπτά και προσθέτετε αν θέλετε αμύγδαλα.   http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων