Λαχταριστή κις λορέν με μπέικον και τυριά!

Υλικά

1 φύλλο ζύμης για τάρτες
12 φέτες μπέικον

1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 αυγά, χτυπημένα
2 φλιτζάνια κρέμα κρέμα γάλακτος
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Απλώνετε το φύλλο ζύμης μέσα στην ταρτιέρα και αφαιρείτε περιμετρικά τη ζύμη που προεξέχει με ένα μαχαίρι.
Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια προς υψηλή ένταση μέχρι να πάρει χρώμα από τις δυο πλευρές και γίνει τραγανό.Τοποθετείτε τα μπέικον σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ψιλοκομμένο μπέικον μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του μπέικον μέσα στη ζύμη και συμπληρώνουμε πασπαλίζοντας με το τυρί τριμμένο.

Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, τη ζάχαρη και πιπέρι καγιέν. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το μπέικον και βάζουμε για ψήσιμο πρώτα στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε στους 150 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά (συνολικά 45 λεπτά ψήνουμε.)

Αφού ψηθεί αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν την κόψετε.http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Ο νέος «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ που ακούει τα πάντα

Επιδοτήσεις ρεύματος – Εκτός η γκαρσονιέρα του φοιτητή, εντός η βίλα της Εκάλης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων