Το γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού Αίγινα

Προσεγγίζοντας την Αίγινα, το πρώτο καλωσόρισμα στον ταξιδιώτη έρχεται από τα όμορφα νεοκλασικά σπίτια της παραλίας της, τα παραδοσιακά καφενεία και ζαχαροπλαστεία και τον λιτό ολόλευκο ναό του Αγίου Νικόλα του Θαλασσινού, στην είσοδο του λιμανιού.

Σε απόσταση μιας ώρας από την Αθήνα, το νησί του Σαρωνικού αποτελεί αγαπημένο προορισμό ακόμα και για ημερήσια εκδρομή- αν και η παραμονή εύκολα μπορεί να παραταθεί στην όμορφη Αίγινα.
Η πρωτεύουσά της βρίσκεται στη δυτική πλευρά και ο επισκέπτης θα απολαύσει τους περιπάτους στα γραφικά σοκάκια της, ανάμεσα στα σπίτια με τις ανθισμένες αυλές. Με τη νεοκλασική αρχιτεκτονική τους και έντονο το λαϊκό στοιχείο, θυμίζουν πως η Αίγινα υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, εκεί όπου ορκίστηκε η πρώτη ελληνική κυβέρνηση μετά την επανάσταση.
Οι ρίζες της Αίγινας όμως φτάνουν πολύ πιο βαθιά στον χρόνο και η αρχαία πόλη της χρονολογείται από τη νεολιθική εποχή. Δίπλα στο λιμάνι βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Κολώνας όπου κάποτε έστεκε ο Ναός του Απόλλωνα Δελφινίου. Αναμφίβολα το μνημείο που κυριαρχεί είναι ο ναός της Αφαίας Αθηνάς που χρονολογείται γύρω στο 500-490 π.Χ.
Εκτός από τους ταξιδιώτες που επιλέγουν την Αίγινα για τους όμορφους οικισμούς της, την ιστορία της και τη βολική τοποθεσία της, το νησί είναι και προορισμός προσκυνηματικού τουρισμού χάρη στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες πιστούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΑΙΓΙΝΑ
ΑΙΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ
http://www.newsbeast.gr