Μύδια σαγανάκι με ούζο και φέτα

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 750 γραμμάρια φρέσκα μύδια
  • 1/4 του φλιτζανιού (60 ml) ούζο
  • 3 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 420 γραμμάρια ντοματούλες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
  • ½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο κρασόξιδο
  • 100 γραμμάρια φέτα τρίμματα
  • 1 κουταλιά του γλυκού φυλλαράκια θυμαριού        

    Εκτέλεση

  • Τρίβετε με σκληρή βούρτσα τα μύδια και τα καθαρίζετε καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα μύδια και τα βράζετε για 5 λεπτά.
  • Σουρώνετε το υγρό σε σουρωτήρι με διπλό τουλπάνι και το κρατάτε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  • Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
  • Προσθέτετε τον ζωμό που έβρασαν τα μύδια, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και τα βράζετε για 2 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτετε τις ντοματούλες, τον ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτετε το κρασόξιδο και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμη. Σ' αυτό το σημείο σβήνετε με το ούζο και ρίχνετε τα μύδια βράζοντας τα σε μέτρια θερμοκρασία για 1 λεπτό.
  • Σκορπάτε τα τρίμματα της φέτας και φυλλαράκια από το θυμάρι και σερβίρετε ζεστά.http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων