Τρίβετε με σκληρή βούρτσα τα μύδια και τα καθαρίζετε καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα μύδια και τα βράζετε για 5 λεπτά.
Σουρώνετε το υγρό σε σουρωτήρι με διπλό τουλπάνι και το κρατάτε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
Προσθέτετε τον ζωμό που έβρασαν τα μύδια, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και τα βράζετε για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτετε τις ντοματούλες, τον ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη, το
θυμάρι και το φύλλο δάφνης, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε
για 5 λεπτά.
Προσθέτετε το κρασόξιδο και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 5 λεπτά
ακόμη. Σ' αυτό το σημείο σβήνετε με το ούζο και ρίχνετε τα μύδια
βράζοντας τα σε μέτρια θερμοκρασία για 1 λεπτό.
Σκορπάτε τα τρίμματα της φέτας και φυλλαράκια από το θυμάρι και σερβίρετε ζεστά.http://www.newsbeast.gr