Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Κέικ με μήλο και κανέλα Απολαύστε ένα ελαφρύ και μυρωδάτο κέικ

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κούπα του καφέ κοπανισμένα καρύδια
  • 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 320 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
  • 1 πορτοκάλι τον χυμό και το ξύσμα
  • 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • ½  κούπα του καφέ άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κούπα του καφέ ζάχαρη        

    Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα, δεν χρειάζεται μίξερ.
  • Στη συνέχεια διαλύετε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και αδειάζετε στο μπολ με το μείγμα της ζάχαρης.
  • Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα μήλα σε κυβάκια.
  • Έπειτα ρίχνετε στο μείγμα το αλεύρι, τη σόδα, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, το καρύδι, και το ψιλοκομμένο μήλο και ανακατεύετε καλά με το σύρμα.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα αλειμμένη με φυτική μαργαρίνη και ψήνετε στους 180 για 60 λεπτά περίπου στον αέρα.
  • Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά. Αναποδογυρίζετε σε σχάρα για να βγει από την φόρμα.
  • Όταν κρυώσει λίγο πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.http://www.newsbeast.gr/