Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Σούπα με γίδα και μυρωδικά Νόστιμη και θρεπτική συνταγή

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κιλό γίδα κομμένη σε κομμάτια
  • 4 καρότα
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κουταλιά της σούπας διάφορα μπαχαρικά (γαρύφαλλα, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι)
  • 4 πατάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι       

    Εκτέλεση

  • Ζητάτε από το κρεοπώλη να σας κόψει τη γίδα σε κομμάτια.
  • Πλένετε το κρέας με άφθονο νερό.
  • Γεμίζετε μια κατσαρόλα μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση και το βάζετε να βράσει.
  • Το προσέχετε και μόλις πάρει βράση και αρχίσει να κοχλάζει αφαιρείτε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
  • Αλατίζετε το κρέας. Ενώ βράζει συνεχίζετε να το ξαφρίζετε όποτε χρειάζεται.
  • Ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας αποτελούμενη από γαρύφαλλα, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και το μισό δυόσμο.
  • Αφήνετε το κρέας να βράσει μαζί με τα μπαχαρικά για 2-2 ½ ώρες.
  • Στο χρόνο αυτό, αφού διαπιστώσετε ότι έχει μαλακώσει το βγάζετε από την κατσαρόλα και το μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
  • Σουρώνετε το ζωμό του κρέατος και το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα ώστε να συνεχίσει να βράζει.
  • Μόλις πάρει βράση ρίχνετε μέσα τα καρότα και τις πατάτες κομμένες.
  • Προσθέτετε τα άλλα δύο κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα.
  • Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη γίδα να βράσει για άλλα 30 με 45 λεπτά.
  • Τότε ρίχνετε στην κατσαρόλα τον υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο και αφήνετε το κρέας να βράσει γύρω στα 20 λεπτά.
  • Όταν σερβίρετε τη σούπα σε πιάτα μπορείτε να την πασπαλίσετε με λίγο χυμό λεμόνι.
  • Σερβίρετε αν θέλετε με τραγανό ψωμί, παρμεζάνα και δεντρολίβανο.http://www.newsbeast.gr