Ψαρονέφρι γεμιστό με προσούτο σε σάλτσα μανιταριών

Συστατικά:

2 ψαρονέφρια των 500 γρ. το καθένα

8 φέτες προσούτο
½ φλιτζάνι γαλέτα
2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα

350 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ψαρονέφρια λίγο για να ανοίξουν. Κόβουμε το προσούτο σε κομμάτια. Ανακατεύουμε με τη γαλέτα, τα μυρωδικά και το λάδι. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε το ψαρονέφρι. Τα γυρίζουμε ρολό και τα τυλίγουμε. Αλείφουμε απ’ έξω με επιπλέον λάδι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι ακόμα.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα γυρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε το ζωμό και σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να είναι έτοιμο το κρέας.

Καλή επιτυχία!http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κ. Σισμανίδης: Δεν έχω αμφιβολία ότι είναι ο τάφος του Αριστοτέλη...

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ Ερχονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί - εξπρές σε σπίτια

Η φούσκα των ακινήτων και τα ενοίκια στο θεό – Μια αντιαναπτυξιακή και αντικοινωνική στρέβλωση

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων