Σουφλέ σοκολάτας με σως καραμέλας Αφράτο και απολαυστικό επιδόρπιο

Υλικά για 2-4 άτομα

Για το σουφλέ
  • 60 γραμμάρια αλεύρι
  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 2 αυγά τα ασπράδια
  • 2 κρόκους αυγών
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Για τη σως καραμέλας
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη
  • 120 γραμμάρια γλυκόζη
  • 75 γραμμάρια βούτυρο
  • Βανίλια    

    Εκτέλεση

    Για το σουφλέ
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτετε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
  • Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπέν μαρι.
  • Μέσα στη σοκολάτα ρίχνετε το μείγμα της μαρέγκας που έχετε χτυπήσει με τα αυγά και τη ζάχαρη, το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύετε απαλά.
  • Βουτυρώνετε και αλευρώνετε φορμάκια για σουφλέ και βάζετε το μείγμα.
  • Ψήνετε στους 230 βαθμούς με αέρα για 6 λεπτά (στις αντιστάσεις για 8-9 λεπτά).
Για τη σως καραμέλας
  1. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και τη βανίλια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και τη βάζετε στη φωτιά μέχρι να γίνει σκούρη καραμέλα χωρίς να καεί.
  2. Αδειάζετε το μείγμα της κρέμας γάλακτος μέσα στη καραμέλα, αφήνετε να βράσει και μετά από λίγο αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Όταν η θερμοκρασία πέσει ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα.
  4. Τοποθετείτε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και φυλάτε στο ψυγείο.http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

H τέλεια κιμαδόπιτα

Βουλγαρία: Το πρώτο ποταμόπλοιο που κινείται με υδρογόνο και ηλιακή ενέργεια

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Επιδοτήσεις ρεύματος – Εκτός η γκαρσονιέρα του φοιτητή, εντός η βίλα της Εκάλης

ΛΑΡΚΟ: Τα υπέρογκα πρόστιμα που «τρέχουν» και ο γόρδιος δεσμός της ιδιωτικοποίησης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων