Υλικά για 2-4 άτομα
Για το σουφλέ- 60 γραμμάρια αλεύρι
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα
- 2 αυγά τα ασπράδια
- 2 κρόκους αυγών
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 180 γραμμάρια ζάχαρη
- 120 γραμμάρια γλυκόζη
- 75 γραμμάρια βούτυρο
- Βανίλια
Εκτέλεση
Για το σουφλέ
- Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτετε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
- Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπέν μαρι.
- Μέσα στη σοκολάτα ρίχνετε το μείγμα της μαρέγκας που έχετε χτυπήσει με τα αυγά και τη ζάχαρη, το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύετε απαλά.
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε φορμάκια για σουφλέ και βάζετε το μείγμα.
- Ψήνετε στους 230 βαθμούς με αέρα για 6 λεπτά (στις αντιστάσεις για 8-9 λεπτά).
- Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και τη βανίλια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και τη βάζετε στη φωτιά μέχρι να γίνει σκούρη καραμέλα χωρίς να καεί.
- Αδειάζετε το μείγμα της κρέμας γάλακτος μέσα στη καραμέλα, αφήνετε να βράσει και μετά από λίγο αποσύρετε από τη φωτιά.
- Όταν η θερμοκρασία πέσει ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα.
- Τοποθετείτε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και φυλάτε στο ψυγείο.http://www.newsbeast.gr