2 κιλά χοιρινό λαιμό (φροντίστε να είναι ανοιχτό το κρέας για ρολό)
100 γραμμάρια βούτυρο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες
Εκτέλεση
Στο πάγκο της κουζίνας απλώνετε 2 φύλλα λαδόκολλα. Κατόπιν
τοποθετείτε το κρέας πάνω στη λαδόκολλα, αλατοπιπερώνετε και καρυκεύετε
με το θυμάρι.
Αλείφετε όλο το κρέας με το βούτυρο και απλώνετε κατά μήκος όλα τα
υλικά, ρολάρετε μαζί με τη λαδόκολλα έως ότου κλείσει καλά και σφίγγετε
τις δύο άκρες του.
Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε σε ταψί (εναλλακτικά μπορείτε να το δέσετε με σχοινάκι).
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς με
πάνω και κάτω αντιστάσεις και στη συνέχεια ανοίγετε το προστατευτικό
περίβλημα.
Προσθέτετε νερό στο ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου ροδίσει.
Συνοδέψτε το προαιρετικά με ρύζι με σταφίδες.http://www.newsbeast.gr