Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Χοιρινό γεμιστό με μανιτάρια και μπέικον

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3-4 φαρδιές φέτες καπνιστό χοιρινό μπέικον
  • 100 γραμμάρια κάστανα βρασμένα
  • 150 γραμμάρια τυρί κασέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι
  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό (φροντίστε να είναι ανοιχτό το κρέας για ρολό)
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες   

    Εκτέλεση

  • Στο πάγκο της κουζίνας απλώνετε 2 φύλλα λαδόκολλα. Κατόπιν τοποθετείτε το κρέας πάνω στη λαδόκολλα, αλατοπιπερώνετε και καρυκεύετε με το θυμάρι.
  • Αλείφετε όλο το κρέας με το βούτυρο και απλώνετε κατά μήκος όλα τα υλικά, ρολάρετε μαζί με τη λαδόκολλα έως ότου κλείσει καλά και σφίγγετε τις δύο άκρες του.
  • Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε σε ταψί (εναλλακτικά μπορείτε να το δέσετε με σχοινάκι).
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς με πάνω και κάτω αντιστάσεις και στη συνέχεια ανοίγετε το προστατευτικό περίβλημα.
  • Προσθέτετε νερό στο ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου ροδίσει.
  • Συνοδέψτε το προαιρετικά με ρύζι με σταφίδες.http://www.newsbeast.gr