Βλάχικη κοτόπιτα Μετσόβου

Συστατικά:

500 γρ. φύλλο χωριάτικο

75 γρ. ελαιόλαδο
75 γρ. βούτυρο πρόβειο
1 κοτόπουλο (1-1 ½ κιλό)
1 αρωματικό μπουκέτο (1 σέλινο, 1 κρεμμύδι πικέ με 4 γαρύφαλλα, 1 καρότο, 1 φύλλο δάφνης, λίγοι κόκκοι πιπέρι)
χυμό από 1 λεμόνι
4 αυγά
250 γρ. κρεμμύδι σε ψιλές φέτες
250 γρ. πράσο σε ψιλές φέτες
150 γρ. φέτα ή 75 γρ. φέτα & 75 γρ. μετσοβόνε τριμμένα
75 γρ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση:


Βράζετε το κοτόπουλο μαζί με το αρωματικό μπουκέτο, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, χωρίς πέτσες και κόκαλα.

Βράζετε το ζωμό μέχρι να μείνει το 1/10 του αρχικού, τον σουρώνετε και τον κρατάτε. Μέσα σε κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, τα κρεμμύδια και το πράσο και τα τσιγαρίζετε ελαφρά όλα μαζί.

Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτε τη φέτα, τα αυγά και το μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.

Στρώνετε το 1/3 των φύλλων στον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού, το άλλο 1/3 στα πλάγια, βουτυρώνετε διαδοχικά τα φύλλα και γεμίζετε με τη γέμιση.

Στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, πάντα βουτυρώνοντας.

Κόβετε σε κομμάτια και βρέχετε την επιφάνεια της πίτας σε λίγο νερό και ξίδι.

Ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία (160° C) για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Πηγή: gourmed.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων