ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ

Χθες το πρωϊ έτυχε να ακούσω τον οικονομικό σύμβουλο του υπό αναμονή πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη. Ο σύμβουλος αυτός είπε ότι τα ενοίκια από τα ακίνητα θα προστεθούν στο εισόδημα των πολιτών και θα φορολογούνται με την κλίμακα εισοδήματος και όχι αυτοτελώς όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Η αιτιολογία της φορολόγησης αυτής, που θα φέρει ο κ. Μητσοτάκης, είναι
για να παταχθεί η φοροδιαφυγή, λόγω του ότι σε μερικές περιπτώσεις (όπως είπε) δηλώνονται μικρότερα ενοίκια από τα πραγματικά.
Αυτό είπε, θα γίνει για να μειωθεί σε άλλους τομείς η φορολογία. Που; Προφανώς στους συντελεστές φορολογίας των επιχειρήσεων.

Δηλαδή θα ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης από τον Έλληνα, που έχει ένα σπίτι και νοικιάζει για να συμπληρώνει το εισόδημά του, να σηκώσει το βάρος της μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων ή της μείωσης του ΦΠΑ κ.λ.π.!!!
Αν λοιπόν η πραγματική βούληση του νεοφιλελεύθερου κ. Μητσοτάκη είναι να πατάξει τη δήθεν φοροδιαφυγή στα ενοίκια, τότε κάποιος θα πρέπει να του μιλήσει και για το σύστημα εσόδων- εξόδων, όπου αυτός που πληρώνει το ενοίκιο θα μπορεί να το εκπίπτει, οπότε και θα έχει συμφέρον να εμφανίζει το πραγματικά καταβαλλόμενο ενοίκιο. Διαφορετικά θα πληρώσει αυτός το φόρο που κερδίζει ο ιδιοκτήτης.
Νομίζετε όμως ότι δεν τον ξέρουν αυτόν τον τρόπο πάταξης της φοροδιαφυγής και γενικά εξάλειψης της μαύρης οικονομίας; Φυσικά και τον ξέρουν, απλά θέλουν να εισπράξουν παράλογους φόρους από χαμηλά, για να μειωθούν προφανώς οι φόροι των μεγαλοεισοδηματιών - ολιγαρχών.
ΥΓ. Εννοείται πως αν γίνει κάτι τέτοιο, που οραματίζονται οι νέοι «φωστήρες» επί των οικονομικών που έρχονται, τότε θα δηλώνονται ακόμα πιο μικρά ονομαστικά ενοίκια. Δεν θέλει και πολύ μυαλό αυτό.http://hassapis-peter.blogspot.gr