2017 κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περιοχή Αγ.Δημήτριος. άνεργη μητέρα 5 ανηλίκων κουβαλάει νερό,στο σπίτι της διότι η ΕΥΠΑΠ συνεχίζει να εγκληματεί

"Ευχαριστώ όσους μας έκοψαν το νερό. Είμαστε φτωχοί, οπότε, λογικά, μας αξίζει να πεθάνουμε από έλλειψη νερού, κατακαλόκαιρο". ~Χαρά Α., πολύτεκνη μητέρα, άνεργη. Στο πλαίσιο του αμείλικτου χτυπήματος της "πλουτοκρατίας" απ' τη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., αδίστακτοι εντολείς κι εντολοδόχοι της ΕΥΔΑΠ "έκλεισαν τη στρόφιγγα", αφήνοντας χωρίς νερό μια 7μελή οικογένεια, στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου.
Το να διακόπτεις την πρόσβαση 5 ανήλικων παιδιών και των άνεργων γονιών τους σε πόσιμο και καθαρό νερό και στην υγιεινή, είναι κάτι παραπάνω από παραβίαση ενός στοιχειώδους ανθρώπινου δικαιώματος (ψήφισμα 64/292, ΟΗΕ), κάτι περισσότερο απ' την περαιτέρω υποτίμηση του βιοτικού τους επιπέδου. Είναι ευθεία απαξίωση της ίδιας τους της ζωής, και φαίνεται πως οι "ανεξόφλητες οφειλές" αποτελούν επαρκή λόγο για κάτι τέτοιο. Είναι μια πράξη με σαφές πολιτικό μήνυμα: το νερό είναι εμπόρευμα κι όχι κοινωνικό αγαθό. Οσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν γι' αυτό το συνώνυμο της ζωής, θα το στερούνται. Μήνυμα με αποστολείς κι αποδέκτες. Αποστολείς τους ιθύνοντες της ΕΥΔΑΠ, που προσφάτως αποφάσισαν αυθαίρετα, την ώρα που το νερό ακριβαίνει και γίνεται "άνοιγμα" στις διακοπές υδροδότησης νοικοκυριών λόγω οφειλών, να μοιράσουν περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ απ' τ' αποθεματικά της εταιρείας, σε μεγαλομετόχους. Αποστολείς, φυσικά, και τους κυβερνώντες που, τελειώνοντας με τη "γη" ετοιμάζονται να δώσουν και "ύδωρ", οδηγώντας την ΕΥΔΑΠ στο δρόμο της ΔΕΗ, ξεπουλωντας ότι μπορεί να κοστολογηθεί, εμπορευματοποιόντας ότι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, ζητώντας κι άλλες θυσίες. Αυτή τη φορά, μέσω ενός ιδιότυπου εράνου, ένα κεφάλαιο μαζεύτηκε, κάποιες δόσεις αποπληρώθηκαν και η πολύτεκνη οικογένεια, που για μια βδομάδα προμηθευόταν νερό από το πλησιέστερο της πάρκο, έχει πάλι πόσιμο και καθαρό νερό. Η επίθεση όμως στις ζωές μας θα συνεχιστεί. Οι μόνες "διακοπές" για το υποπρολεταριάτο - αυτές του νερού και του ρεύματος - θα εντατικοποιηθούν. Ας ανταποκριθουμε κατάλληλα σε όσους αντιλαμβάνονται τα δημόσια αγαθά ως εμπορεύματα για κέρδος, όσους θέλουνε να πούμε το νερό "νεράκι", σε όσους ζητούν απ' τους φτωχότερους των φτωχών να "σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι".. Ας το σφίξουμε.. στο λαιμό τους.